iPhone 12 çıkış tarihi ertelenebilir

iPhone 12 çıkış tarihi

Ortaya çıkan son haberler, iPhone 12 çıkış tarihi ile ilgili soru işaretleri yarattı. Planlanandan daha geç bir zamanda biteceği tahmin edilen iPhone 12 büyük merak uyandırıyor. 

Apple’ın mühendisleri her yıl, yeni iPhone üretmek için ABD’deki çalışmalarının ardından Çin’i ziyaret ediyordu. Fakat bu yıl, devam eden Corona virüsü salgını çalışmanın yapılmasını neredeyse tamamen engelledi. Şirketin eski bir çalışanı, Apple mühendisleri ile Foxconn mühendislerinin Çin’deki fabrikada çalışamadığını itiraf etti.

iPhone 12 çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı

Çin’deki fabrikada Corona virüsü nedeniyle çalışmanın yapılamaması, hazırlık sürecine büyük bir darbe vurdu. Şirketin üretime yönelik cihaz geliştirme sürecini bilenler, çalışmaların genellikle Çin’deki Ay Yeni Yılı’ndan sonra, şubat ayında başladığını ifade ediyor.

iPhone 12 çıkış tarihi ertelenebilir

Muhtemelen Şubat ayına kadar Foxconn, az sayıda cihaz üretecek ve üretim sürecini tekrar değerlendirecek. Kuruluşun yeni iPhone üretme sürecine hakim olanlar; Apple ve Foxconn mühendislerinin mart ve nisan aylarında montaj hatlarını kurmak ve deneme çalışmaları yapmak için işlemleri başlatacaklarını söylediler.

Yeni iPhone sürecini takip eden teknik çalışanlar, yeni iPhone yapımı için zaman olduğunu söyledi. Yeni iPhone üretilebilmesi için her iki kuruluşun da mühendislerinin bir araya gelmesi gerekiyor. Ancak seyahat engelleri bu konuda büyük bir sorun oluşturuyor. Peki sizce Apple tarafından üretilecek yeni iPhone modellerinde gecikme olursa hangi durumlar ortaya çıkar? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

AirPods X özellikleri belli olmaya başladı