Apple Walkie-Talkie özelliğini devre dışı bıraktı!

Walkie-Talkie

Apple, Apple Watch modellerinde yer alan Walkie-Talkie yani telsiz özelliğini devre dışı bıraktı. Peki, Apple neden böyle bir hamle yapma gereği duydu?

Apple, Apple Watch için yayınladığı watchOS 5 güncellemesi ile bildiğimiz telsiz özelliğini akıllı saatlerine kazandırmıştı. Walkie Talkie olarak geçen bu özellik, Apple Watch First Gen. dışında tüm modellere gelmişti. Ancak Apple, bugün ilginç bir şekilde bu özelliği Apple Watch modellerinde devre dışı bıraktı.

iOS 12.4 Beta 6 yayınlandı!

TechCrunch‘ın Apple’dan aldığı bilgiye göre; Walkie Talkie özelliğinde bir güvenlik açığı tespit edilmiş. Bu güvenlik açığı sayesinde iPhone’lara kişinin izni olmadan erişilebiliyor. Apple bu özelliği muhtemelen önümüzdeki haftalarda yayınlanacak olan watchOS 5.3 güncellemesi ile çözecektir.

watchOS 5.3 güncellemesi yayınlanana kadar Walkie Talkie özelliğini kullanmak pek mümkün görünmüyor. Yazılım devi de olsanız zaman zaman bu tip güvenlik açıklarına maruz kalabiliyorsunuz. FaceTime’da yaşanan büyük güvenlik açığı ve geçtiğimiz gün MacBook modellerini tehdit eden kamera açığı bunlara örnek olabilir.

Apple, bu güvenlik açıklarını hızlı bir şekilde kapatarak, müşterilerini madur bırakmıyor. Bu güvenlik açığı da çok yakında kapatılacaktır.

Walkie-Talkie