Apple Vision Pro Artık Daha Fazla Ülkede Satışta

Apple Vision Pro

Şubat ayında ABD’de piyasaya sürülen Apple Vision Pro, nihayet global pazara da sunuldu. Apple’ın AR/VR başlığı artık daha fazla ülkede satışta.

Yıllardır çıkardığı ilk orijinal ürün olan VR/AR başlığı Vision Pro’yu şubat ayında piyasaya süren Apple, pek çok kişi tarafından merakla beklenen bu cihazı ilk aşamada sadece ABD’de satışa çıkardı. O günden beri global lansmanı beklenen Apple Vision Pro, nihayet ABD dışına çıktı. Global lansmanı gerçekleşen Vision Pro, dün farklı ülkelerde de satışa sunuldu. Vision Pro’nun ABD’den sonar satışa sunulduğu ilk ülkeler Çin, Japonya, Hong Kong ve Singapur oldu.

Apple, AR/VR başlığını önümüzdeki günlerde farklı ülkelerde de satışa sunacak. Çin, Japonya, Hong Kong ve Singapur’a çok yakında Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya da katılacak.

Vision Pro

Şimdi asıl merak konusu olan Apple Vision Pro’nun global pazarda nasıl karşılanacağı. Çünkü yaklaşık 3500 dolarlık fiyatı Vision Pro’yu birçok kişinin alım gücünün ötesine taşıyor. Bu yüzden cihazın ABD’deki satışları sınırlı kalmıştı. Şimdi global pazarda da benzer bir tabloyla karşılaşılması oldukça muhtemel. Cihazın ABD dışında nasıl bir satış performansı sergileyeceğini bekleyip göreceğiz.

Öte yandan Apple, bu cihazın daha ucuz bir versiyonu üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Genel kullanıcı kitlesi için fazla pahalı kalan Vision Pro’nun satış performansından memnun olmayan şirket, Vision Pro 2’nin yapımını durdurup onun yerine daha ucuz bir Vision Pro çıkarmaya odaklanma kararı aldı. Bu versiyonun 2025 bitmeden satışa sunulması bekleniyor.

Amazon Bu Ay 15 Oyunu Ücretsiz Veriyor