Apple TV Kullanıcılarına Kötü Haber

Apple

Apple TV sahipleri tvOS 18’in tüm yeni özelliklerini kullanamayacak. Bazı özellikler için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

tvOS 18, üç aydan fazla süren beta sürecinin ardından nihayet yayınlandı. Ancak yeni özelliklerin hepsi Apple TV için hazır değil. Cupertino’lu firma bazı yeniliklerin yıl sonuna kadar kullanıma sunulacağını açıkladı.

Söz konusu yeni özellikler şu şekilde:

-21:9 projektör desteği
-Ev uygulamasında robot süpürge desteği
-Snoopy dahil olmak üzere yeni ekran koruyucuları

Muhtemelen bu özellikler tvOS 18.1 veya 18.2 ile gelecektir.

Apple TV

tvOS 18’de şu anda yer alan yenilikler nedir? Amazon’un Prime Video’da sunduğu X-Ray isimli bir özellik var. X-Ray dizilerde ve filmlerde ekranda yer alan oyuncular, karakterler, müzikler hakkında bilgi verir. İşte tvOS 18’de de X-Ray’e benzeyen InSight adında bir özellik var. Bununla birlikte bir dizi veya filmin sesi kapatılınca, izlenen videoda geriye atlanınca ya da videonun varsayılan dille eşleşmemesi durumunda altyazılar artık otomatik olarak görüntüleniyor. Bunlar yeni işletim sisteminde bulunan özelliklerden bazıları.

Söylentilere bakarsak yeni Apple TV de yolda. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, kameralı Apple TV‘nin planlandığını iddia etti. Gurman yaptığı açıklamada, “Apple’ın en büyük hedeflerinden biri akıllı ev segmenti. Şirket akıllı ev için dahili kamera sahip yenilenmiş Apple TV düşünüyor. Yeni modelde FaceTime görüşmesi yapılabilecek ve hareket tabanlı kontrol desteği olacak. Hem iPhone hem de Vision Pro’la da sorunsuz şekilde çalışacak” dedi.

iPadOS 18 Bazı M4’lü iPad Pro’ları Bozdu