Apple TV 4K artık Dolby Atmos’u destekliyor

AppleTV4K

Apple TV 4K artık Dolby Atmos teknolojisini destekliyor. tvOS 12 ile gelecek olan Dolby Atmos desteği şimdiden iTunes Store’da göründü. İşte Dolby Atmos’a sahip olacak olan filmler!

Apple, WWDC 18 etkinliğinde tvOS 12 sürümünü tanıtmıştı. Apple TV 4K için gelecek olan bu güncelleme ile güncel ses teknolojisi olan Dolby Atmos’un destekleneceği duyurulmuştu. Bu duyurudan sonra sessizliğe bürünen Apple, bugün sessizliğini bozdu.

Apple TV 4K Dolby Atmos ile daha güçlü!

iTunes Store üzerinde satışa sunulan bazı filmlerde 4K ve Dolby Vision ibarelerinin yanında Dolby Atmos da görünmeye başlandı. Sadece Apple TV’nin 4K sürümünde kullanıma sunulan Dolby Atmos özelliği sayesinde, sinema salonu evinize geliyor.

Dolby Atmos teknolojisi ses sitemlerine yeni bir soluk kazandırıyor. Filmlerde üst bölümlerden gelen efektleri ayrı bir kanaldan sunan Dolby Atmos, tavana yerleştirilen hoparlörler sayesinde sizi filmin içine çekiyor.

Samsung’dan Apple ile dalga geçen yeni videolar!

Örneğin, filmde yağmur yağıyorsa, yağmur sesi sağ ve sol kanallardan yerine direkt üst bölüme konumlandırılmış hoparlörlerden geliyor. Yani yağan yağmuru tepenizden hissedebiliyorsunuz.

Dolby Atmos destekli filmler arasında şimdilik Baby DriverBlade Runner 2049, Deadpool 2, Justice League, Peter Rabbit, Spider-Man: Homecoming ve Suicide Squad yer alıyor.

Apple TV 4K

tvOS 12 güncellemesinin nihai sürümünün Eylül ayında yayınlanacağı ve Dolby Atmos’u Eylül ayından sonra stabil bir şekilde kullanabileceğinizi belirtelim.