Facebook’tan Apple TV ve Apple Watch’a video desteği!

facebook video destegi

Facebook, geliştiriciler için yeni bir API ve SDK duyurdu. Geliştiriciler için yayınlanan bu yeni araçlar ile Facebook videoları artık Apple Watch ve Apple TV üzerinden izlenebilecek. Detayları haberimizde.

facebook-video-destegi

Apple’ın yaptığı oldukça stratejik iki hamle olan watchOS ve tvOS işletim sistemleri ilk meyvelerini vermeye başladı. Apple Watch’un uygulama desteğiyle gelmesi aslında şaşırtıcı bir gelişme değildi. Ancak Apple TV’ye böyle bir desteğin tvOS ile verilmesi geliştiricilerin, dolayısıyla da kullanıcıların işine yarayacak.

Facebook, yeni bir video gömme API’si ve SDK’sı yayınladı. Bu hamle ile artık Facebook videolarını yeni Apple cihazlarından izlemek mümkün olacak. Yani Apple Watch üzerinden ve tvOS üzerinden Facebook deneyimi video ile zenginleştirilecek. Tabii bu yeniliğin geliştiriciler tarafından kolay kullanılabilmesi için de çeşitli kolaylıklar düşünülmüş. Facebook, halihazırda iOS geliştiricilerinin zorlanmadan bu API’yi kullanabileceğini dile getiriyor.

Kullanıcı gözünden bakacak olursak bu yenilik oldukça işlevsel görünüyor. İlk olarak Apple TV üzerinden Facebook’ta video izlemenin mümkün olacağını söyleyebiliriz. Apple Watch deneyimi de bu sayede artırılmış olacak. Tıpkı bilgisayardan veya mobil cihazlardan izliyormuş gibi tüm özellikler kullanılabilecek. Otomatik oynatma, ses kontrolü, oynatma listeleri ve özelleştirilmiş butonlar Apple TV ve Apple Watch kullanıcıları için aktifleşecek.

DJI, dronelar için termal kamera duyurdu!