Apple TV PiP (Picture-in-Picture) özelliği resmi olarak desteklenmiyor ancak bir geliştirici kendi imkanlarıyla bu özelliği hazırladı.
Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yenilene Apple TV, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de satışta. Donanım ve yazılım ile bütünüyle güncellenen Apple TV’nin önü artık açık. Geliştiriciler ise bu durumdan faydalanıyor.
Apple TV PiP özelliği nasıl geldi?
Picture-in-Picture özelliği, görüntü içinde görüntü anlamına geliyor. Aslında YouTube’un mobil uygulamasından hepimiz bu özelliği biliyoruz. Bir video oynatırken, dilersek videoyu ekranın bir köşesinde küçülterek YouTube içerisinde gezinmeye devam edebiliyoruz.
Bahsedilen bu özellik henüz Apple TV tarafından resmi olarak desteklenmiyor. Ancak Apple TV’ye App Store desteğinin gelmesi ve yeni tvOS işletim sistemiyle birlikte geliştiriciler, Apple TV için uygulama yazabiliyor, Apple TV’yi geliştirebiliyor.
Steve Smith (@stroughtonsmith) isimli bir Apple geliştiricisi, kendi evindeki Apple TV’ye ilginç bir özellik ekledi. Apple TV PiP olarak adlandırılan bu özellik sayesinde kanallar ve videolar arasında gezinirken görüntünün (tıpkı YouTube uygulamasında olduğu gibi) ekranın bir köşesinde oynaması sağlayabiliyor. Günümüzde bazı televizyonlarda da buna benzer özellikler bulunuyor.
Bu haberi özel yapan detay ise Steve Smith’in sıradan bir Apple geliştiricisi olmaması. Henüz daha iOS 9’da çoklu ekran özelliği gelmeden önce aynı geliştirici iPad üzerinde böyle bir özellik tanıtmıştı. Bu olaydan bir yıl sonra iOS 9 ile iPad Air 2’ye bu özellik geldi. Dolayısıyla akla bir soru geliyor. Apple TV PiP özelliğini resmi olarak kazanacak mı? Şimdilik beklemek gerekiyor.