iPadOS 18 Bazı M4’lü iPad Pro’ları Bozdu

ipad air

Apple merakla beklenen yeni işletim sistemlerini nihayet yayınladı. Ancak iPad cephesinde işler istendiği gibi gitmiyor. iPadOS 18, M4’lü iPad Pro’ların çökmesine ve açılmamasına neden oldu. İşte detaylar…

Apple, M4’lü iPad Pro modelleri için iPadOS 18‘i şimdilik geri çekti. Özetle yeni işletim sistemi indirilip, yüklenemiyor. Bunun sebebi ise iPadOS 18’in bazı M4’lü iPad Pro’ları bozmasından kaynaklanıyor. Reddit, birkaç internet topluluğu ve sosyal medyada iPadOS 18’i yüklemede sorun yaşayan ve iPad’lerinin bir daha açılmadığını söyleyen tüketiciler var. Görünüşe göre bu problemden etkilenen kullanıcıların cihazı değiştirmeleri gerekecek.

Tüm M4’lü iPad Pro’larda çökme ve çalışmama hatası yaşanmadı. Bazı kullanıcıların iddiasına göre bu durum daha önce iPadOS 17.7 güncellemesini yükleyip sonra 18 sürümüne geçen cihazlarda görüldü. Yani sorun 17.7 güncellemesiyle bağlantılı olabilir. Tabii ki kesin bir şey söylemek zor. Apple problemi çözdüğünde güncellemeyi yeniden kullanıma sunacaktır.

iPadOS 18

Diğer taraftan iOS 18’le ilgili de şikayetler var. Apple destek forumları, Reddit ve çeşitli yerlerde bazı kullanıcılar karşılaştıkları problemleri yazdı. Tüketiciler iOS 18’den sonra Wi-Fi’nin çalışmaması, Mail uygulamasında sorun çıkması, menü geçiş efektlerinin takılması, şarjın hızlı azalması, Safari’nin çökmesi gibi çeşitli problemlerle karşılaştıklarını belirtti. Bu sorunlar belirli bir model için geçerli değil, farklı modellerde görülmüş durumda. Sonuç olarak söz konusu problemlerin herkesi etkilemediğini, iOS 18’in performansından ve özelliklerinden oldukça memnun kalan çok sayıda kullanıcı olduğunu da belirtelim.

Intel Çip Üretim Tesisinin İnşaatını Erteledi