Apple, TSMC ile yeni bir ortaklık kurdu

tsmc

Küresel pazardaki yonga setleri kıtlığı nedeniyle Apple cihaz üretiminde büyük sıkıntılar yaşıyor. Son gelen bilgilere göre Apple yonda setlerini TSMC tarafından Arizona’daki yeni yarı iletken tesisinden temin edecek.

Cupertino merkezli devin CEO’su Tim Cook, yaptığı açıklamada şirketin dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi TSMC tarafından ABD’de üretilen yongaları satın almayı planladığını doğruladı. Bilmeyenler için, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company yakın zamanda Arizona’da multi milyar dolarlık yarı iletken tesisini kurdu ve 2024 yılında üretime başlayacak.

TSMC

Ayrıca iPhone üreticisi, yonga üreticisi devinin şimdiden en büyük müşterilerinden biri. ABD içinden kaynak sağlama hamlesi, Apple’ın Tayvan ile Çin arasında devam eden gerilimlerin ortasında da fayda sağlıyor. ABD ulusu savunma sözü vermesine rağmen, ikincisi ilkini izliyor. Ancak askeri çatışmalar, şirketin çiplerini bölgeden tedarik etmesini zorlaştıracak. Bu nedenle, kendi iç pazarından tedarik edilmesi, çip tedarik zincirinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak.

Tim Cook’a göre, “Ve şimdi, pek çok insanın sıkı çalışması sayesinde, bu çipler gururla Made in America olarak damgalanabiliyor. Bu inanılmaz derecede önemli bir an.” TSMC, 2024 yılına kadar gelişmiş 5nm işlem tabanlı yongaların üretimine başlaması beklenen Arizona fabrikası için yaklaşık 12 milyar ABD Doları harcıyor. Ancak, hatta Apple’ın talebini karşılamak için 3nm üretimine başlamayı planladığı bildiriliyor.

Bir haftada 4 milyondan fazla AirPods Pro 2 satıldı