Huawei ve ABD çekişmesine farklı açıdan bakılabilir: ABD büyük zarar görecek!

Xiaomi vs ABD savaşı

Huawei ve ABD çekişmesine bakmak gerekirse, son kararlar firmayı zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Bakalım ABD bu sefer hangi kararı verdi?

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olan Huawei, neredeyse her ay ABD tarafından bir engel yemesi ile birlikte Huawei ve ABD çekişmesine sürekli şahit oluyoruz. Özellikle de çok kritik parçalardan engellenen firma, son olarak yarı iletken yasağıyla karşılaştı. Hatırlayacağınız üzere ABD tarafından Huawei firmasına vurulan ilk darbe Google ve onun bağlı hizmetleri üzerinden gerçekleşti. Şimdiye kadar uygulama ve işletim sistemi ağırlıklı engellemeler yaşanıyordu.

Huawei donanım açısından yalnız bırakılacak

Dünya genelinde donanım ve yarı iletken parçalarında ağırlık ABD şirketlerine ait diyebiliriz. Uzakdoğu kaynaklı firmalar bile, ABD içerisinde büyük bir pazara sahip. Bu nedenle elleri kolları bağlı diyebiliriz. ABD tarafından son olarak verilen yarı iletken kararı ile birlikte, bazı ABD şirketlerinin büyük zararlar edeceği düşünülüyor.

Huawei ve ABD çekişmesine

Google firması Huawei üzerinden yasakları devam ettirdikçe, birçok telefona hizmet vermekten uzak kalıyor. Dünya genelinde yüz milyonlarca Huawei akıllı telefon olduğu düşünüldüğünde Google çok büyük bir müşteri potansiyelinden uzak kalıyor. Şimdi ise aynı sorun TSMC tarafından da yaşanacak. Tayvan merkezli bir yarı iletken üreticisi olan firma ABD içerisinde aşırı aktif.

Bitcoin halving sonrası yönünü şaşırdı: Büyük belirsizlik devam ediyor

Özellikle de New York borsasında büyük bir işlem hacmine sahip olan bu firma, büyük bir düşüş yaşayabilir. ABD başkanı Donald Trump Huawei firmalarına yarı iletken satışlarının durdurulması için 120 gün süre verdi. Bakalım TSMC üzerinde ABD zarar etmekten nasıl kurtulacak? Konu ile ilgili tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.