Samsung’un Gelecek Planları!

Samsungun Gelecek Planlari

Teknoloji devi Samsung, çip üretimi konusunda önemli atılımlar yapmaya hazırlanıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada 2016 yılının sonlarında 10nm sürecinde seri üretime başlayacağını duyurdu.

Samsung'un Gelecek Planlari!

Dünyanın ileri gelen firmalarından Samsung yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. Çip üretimi konusunda önemli bir atılım yapmaya hazırlanan şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 2016 yılının sonlarında 10nm sürecinde seri üretime başlayacağını duyurdu. Yeni teknoloji Samsung’a işlem gücü, yonga boyutu ve güç tüketimi açısından önemli avantajlar sağlayacak.

10nm yongaları Samsung’un FinFET teknolojisini kullanmaya devam edecek. Aynı 14nm FinFET’le üretilen Exynos 7420 gibi. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’ye güç veren Exynos 7420, kullanıcılar tarafından beğeniliyor.

Hafta başlarında San Francisco’da düzenlenen ISSCC 2015 etkinliğinde, Samsung yeni teknoloji ile ürettiği 300mm’lik waferını ortaya çıkardı. Bu gelişme Koreli şirketin 10nm yonga üretim sürecindeki teknik özellikleri kesinleştirdiğini akıllara getirmiyor değil. İşlemci üretimindeki disk şeklindeki plakaya wafer deniyor.

Söylentilere göre Apple’ın 2017’deki akıllı telefonlarındaki ve tabletlerindeki işlemcileri Samsung’dan tedarik edebileceği ileri sürülüyor. Bununla beraber Samsung’un en büyük rakibi TSMC önemli adımlar atmaya devam ediyor. Tayvanlı yarı iletken üreticisi 10nm konusunda oldukça kararlı görünüyor. Diğer yandan 7nm üstünde çalışmalar ise devam ediyor. Hatta Apple A10’u TSMC’nin üreteceğine dair söylentiler var.

GOG, Hatred’den Vazgeçti!