PlayStation 5 kontrolcüsü için patent alındı

PlayStation 5

Sony, anavatanı Japonya’da PlayStation 5 kontrolcüsü için patent aldı. Görünüşe göre Sony, PS5 ile büyük bir yeniliğe imza atmayacak.

PlayStation 4 ile dualshock’un tasarımını yenileyen Sony, gözünü yeni nesile çevirmiş durumda. Dualshock 4 ile dokunmatik yüzey ekleyen Sony, görünüşe göre bu tasarımı rötuşlayıp Dualshock 5’te de benzer bir tasarım ile karşımıza çıkacak. Japonya’da alınan patente göre; Dualshock 5‘in tasarımında küçük değişiklikler yapılacak.

PlayStation 5 kontrolcüsü nasıl olacak?

Bu değişiklikler dokunmatik yüzeyin büyütülmesi ve tuşların biraz daha geniş bir yer kaplaması olarak göze çarpıyor. Trigger yani tetik (R1, R2, L1 ve L2) tuşlarında ise farklı bir mekanizma kullanılacak. Bu mekanizma sayesinde triggerlardaki titreşim ile ateş ettiğiniz silaha göre farklı geri bildirimler alacaksınız.

Örneğin oyunda yay ve silah ile ateş etmenin hissiyatı farklı olacak. iPhone 7 ile hayatımıza giren haptic engine benzeri bir sistem ile gelecek olan Dualshock 5, bağlantı konusunda Type-C‘ye yer verecek.

PlayStation 5 kontrolcüsü

Dualshock 4’ün en çok eleştirilen ışık bölümü de Dualshock 5 ile tarih olacak. Sony belki oyundaki HUD ekranının bir bölümünü Dualshock 5’te göstermek için küçük bir LCD ekran koyabilir. Ancak bu maliyeti çok arttıracağı için bu özelliğin gelmesi çok düşük bir ihtimal görünüyor.

Luigi’s Mansion 3 incelemesi

Xbox One kontrolcüsü gibi daha ergonomik bir yapıya sahip olacak olan Dualshock 5’in final tasarımını büyük merakla bekliyoruz. 2020 yılında tanıtılıp, 2020 Kasım’da satışa sunulacak olan PlayStation 5, bakalım yeni neslin öncüsü olabilecek mi?