Microsoft mağazaları kapanıyor! Peki neden?

microsoft mağazaları

Yazılım devi Microsoft, perakende satış yaptığı onlarca fiziksel mağazası hakkında çok ilginç bir karar aldı. 

Bill Gates’in yazılım devi Microsoft mağazaları kapatarak çalışanları uzaktan erişim hizmetlerine alacağını açıkladı.

Microsoft mağazaları artık olmayacak

ABD’de 106, ABD dışında 10 mağazası olan Microsoft sadece 3-4 tane mağazasını “sembolik” olarak açık tutacak. Diğerleri ise kapatılacak. Mağaza çalışanlarının uzaktan hizmet verecek şekilde yeniden eğitileceği vurgulanıyor. Bu çalışanların kaçının işten çıkarılacağı, kaçının yeni sisteme entegre edileceği ise açıklanmadı.

Şirket sadece London, New York City, Sydney ve Redmond’daki  4 Microsoft Experience Center’ı açık tutacak. Bunlar da şirketin aslında vitrini gibi işlev görecek. Satış odaklı olmaktan çok şirketin pazarlama ve reklam ihtiyacı için kullanılacak.

Microsoft’un planına göre bu operasyon sonrasında şirket 450 milyon dolarlık bir tasarruf edecek.

microsfot mağazaları

Pandemi sonrasında insanların dijital alışveriş odaklanmasıyla beraber, Microsoft’un bu bilinçlenmeyi bir fırsat olarak kullanıp fiziksel mağazaların yükünden kurtulmayı amaçladığı düşünülüyor.

Cyberpunk 2077 fragmanı yayınlandı! Oyun taş gibi olacak!

Microsoft, bu hafta ayrıca, Mixer streaming servisini de kapatacağını açıklamıştı. Öyle görünüyor ki Microsoft için gider kalemleri arasında bahar temizliği yapma operasyonu başlamış bulunuyor. Bu da pandeminin Microsoft’u tahmin edilenden daha ağır vurduğu yönünde de yorumlanabilir.

Şimdi sırada Apple var. Bakalım, pandemi sonrasındaki dünya için Apple da ünlü mağazalarını kapatıp tamamen online satışa odaklanmayı seçebilir mi?