Apple Siri ile karma gerçeklik gözlüğünü kişiselleştirecek

Apple Siri ile karma gerçeklik gözlüğünü kişiselleştirecek

Apple uzun süredir merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğü ile gündemde. Şirket şimdi buna yeni bir özellik de ekleyecek. İşte detaylar.

Apple tarafından uzun süredir merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğü Siri ile yeni özellikler alacak. Apple’ın söylentilere göre karma gerçeklik kulaklığı, kodlamayı bilmeseniz bile uygulama oluşturmanıza yardımcı olacak. Bilgi kaynakları, her kullanıcının Siri ile artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmasına izin verecek bir araç üzerinde çalıştığını iddia ediyor.  Bunun için sesli asistana sadece ne istediğinizi söylemeniz yeterli olacak. Böylece kulaklık aracılığıyla modelleme, animasyon veya geleneksel programlama yazılımlarına ihtiyaç duymadan kendinize özel bir alan oluşturabileceksiniz.

Apple Siri ile karma gerçeklik gözlüğünü kişiselleştirecek

AR oluşturma aracının, teknoloji devinin 2017’de sessizce satın aldığı Kanadalı bir şirket olan Fabric Software’in teknolojisine dayandığı söyleniyor. Satın alınan girişim geliştiricilerin No Man’s Sky gibi oyunlarda kullanılan bir teknik olan prosedürel oluşturmayı kullanarak ortamlar ve nesneler oluşturmasına olanak tanıyor. Fabric kurucu ortağı olan Peter Zion’un geliştirme aracı projesini yürüttüğüne inanılıyor. Apple, 2016 yılında 3D oyun geliştirmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan DigitalRune’u da satın aldı.

Bu teknoloji sayesinde şirket yapımı stok modellere güvenmek zorunda kalmadan dilediğinizi yapabileceksiniz. Şirket konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Siri tabanlı geliştirme aracının durumu bilinmiyor, ancak kaynaklar, Apple’ın orijinal planının, paketi kulaklıkla aynı anda piyasaya sürmek olduğunu söylüyor. Mevcut söylentiler, giyilebilir cihazın bu baharda gelebileceğini iddia ediyor.

Geçmişteki söylentilere göre, ilk karma gerçeklik kulaklığı (muhtemelen Reality Pro olarak adlandırılır) çok pahalı olabilir ve sıradan kullanıcılardan çok profesyonelleri hedefliyor olabilir.

Retromobile 2023 ’de, “4”ün Göz Alıcı Gücünü Sergiliyor!