Ford teknik bir arıza nedeniyle 462.000 aracını geri çağırıyor

ford

Ford araçlarında beklenmedik bir arıza ile karşı karşıya kaldı. İşte detaylar.

Ford, arka görüş kameralarının hatalı video çıkışından zarar görme olasılığı nedeniyle dünya çapında 462.000 aracı geri çağırdı. Associated Press ve Reuters’e göre, geri çağırma bazı 2020 – 2023 model Ford Explorers ve Lincoln Aviators ile bir grup 2020 – 2022 model Lincoln Corsairs modellerini de kapsıyor. Etkilenen araçlar, araç içi eğlence dokunmatik ekran konsolunda canlı görüntü görüntüleri gösteren 360 derecelik kameralarla birlikte geliyordu. Etkilenen arabaların çoğu – 382.000’den fazlası – ABD’de bulunuyor.

ford

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) alınan bir belgeye göre sorun oldukça ciddi. Ajans, canlı görüş kamerasının dışarıda olup bitenler yerine mavi bir görüntü gösterdiğine dair iddialar hakkında 2021’in sonlarında Ford ile iletişime geçti. Bu sorun, 2021’de aynı sorun nedeniyle daha önceki bir geri çağırmanın ardından geldi. Ford, bu raporları analiz etmek için tedarikçilerle birlikte çalıştı, ancak sorunlar kısa sürede çözüleceğe benzemiyor.

Görünüşe göre, 30 Kasım 2022 itibariyle bu sorunla ilgili 2.115 garanti raporu gönderilmiş. Ayrıca otomobil üreticisi, araçların arka kamera mavi ekran sorunu nedeniyle meydana geldiği iddia edilen 17 küçük kazadan haberdar, ancak hiçbiri ile ciddi olarak ilgilenmedi. Reuters, 2021’de geri çağrılan araçların bile bu geri çağırmanın bir parçası olduğunu, bu nedenle bayilerin görüntü işleme modülü yazılımlarını da güncelleyebileceğini söyledi. Tesla da benzer problemler ile gündeme geliyor.

Huawei P60 Pro beklentileri aşacak özelliklerle gelecek!