Apple yeni sesli kitap anlatım hizmetini tanıttı

apple

Apple bu yıl oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Şirket bu kapsamda şimdi yeni bir hizmet daha sunacak. İşte tüm detaylar.

Bir sonraki sesli kitabınız için Apple Books’a göz atarken, üzerinde “Apple Books tarafından Anlatılmıştır” notu bulunan birkaç kitapla karşılaşabilirsiniz. Teknoloji devinin yapay zeka destekli yeni dijital anlatım hizmetini kullanan bir kitap kataloğu yayınladı. Şirket, hizmetin “bir e-kitap dosyasından yüksek kaliteli sesli kitaplar üretmek için” geliştirdiği gelişmiş konuşma sentezi teknolojisini kullandığını söyledi.

The Guardian’a göre Apple, projenin son aylarda lansmanı için ekip oluşturmakla ilgilenebilecek bağımsız yayıncılarla görüştü. Yazarlara, teknolojinin arkasındaki şirketin kitaplarını sesli kitaba dönüştürme masraflarını üstleneceği ve telif ücreti alacakları söylendi. Her zamanki gibi gizli kalmayı seçen şirket, görünüşe göre sürecin bu noktasında isimsiz kaldı ve ortakların ifşa etmeme anlaşmaları imzalamasını istedi.

apple

Apple yaptığı duyuruda, seslendirme sanatçılarını görevlendirmenin ve sesli kitap üretmenin yazarlara ve yayıncılara binlerce dolara mal olabileceğine değindi. Bağımsız yazarlar için, özellikle yeni başlayanlar için, bu kadar parayı ayırmak her zaman mümkün değil. Ancak, sesli kitap pazarı son yıllarda muazzam bir şekilde büyüdü. Şirket seslendirilmiş kitap hizmetine daha fazla yenilik katarak çalışmalarını çoğaltmayı hedefliyor. Bu kapsamda daha fazla gelişme gelebilir. Teknoloji devi son dönemlerde oldukça yoğun desek yanlış olmayacaktır.

Binance , siber suçlarla mücadele çalışmalarını bir üst seviyeye taşıdı