Apple sarmal ekran teknolojisi yakında gelebilir

Apple artirilmis gerceklik

Apple sarmal ekran teknolojisi uzun bir süredir en fazla dikkat çeken teknolojiler içerisinde yer alıyor. Ancak henüz patent aşamasında olması önemli bir dezavantaj. İşte haberimizin detayları.

Hem tasarım hem de donanım açısından önemli bir etki yaratmak isteyen Apple yeni teknolojiler deniyor. Bunlardan birisi de hiç şüphesiz sarmal ekran teknolojisi. Şirket akıllı telefon ekranlarının, telefonun tamamını kaplamasını istiyor. Diğer akıllı telefon üreticilerinin sıfır çentik politikası ile kıyaslandığında bu tasarım devrim niteliğinde.

Apple sarmal ekran teknolojisi sürekli güncelleniyor

Apple tarafından uzun bir süredir geliştirilmeye çalışılan sarmal ekran, neredeyse her yıl güncelleniyor. Bu güncellemeler daha çok ekranın geliştirilmesi şeklinde oluyor.

apple yaratıcı ekranlar

Sarmal ekranlara sahip akıllı telefonlara verilebilecek en iyi örnek Xiaomi Mi Mix Alpha modelidir. Bu akıllı telefon modelinde ekranın büyük oranda telefonu kapladığını görebiliyoruz. Birçok kişi Apple şirketinin katlanabilir cep telefonları üretmesini bekliyor. Ancak Apple bu teknolojiden tam olarak emin olmadığı için daha farklı ekranlar geliştirmeye çalışıyor.

Apple Valve ile AR başlık tasarlıyor!

Sarmal ekranların iPhone 12 modellerinde kullanılması şu an için çok zor görünüyor. İlerleyen dönemlerde muhtemelen sarmal ekranlar ile ilgili daha fazla gelişme yaşanacaktır. Peki sizce sarmal ekranlara sahip akıllı telefonlar kullanışlı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.