Apple Samsung panellerinden vazgeçemiyor

iPhone 14 Max

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Apple, her ne kadar hemen hemen her alanda en büyük rakip olarak Samsung’u görse de, bazı konularda ondan yardım almadan yapamıyor.

Apple Samsung panellerinden vazgeçemiyor. Apple için yılın en önemli ayları olan Eylül – Ekim dönemine yaklaşıyoruz. Tüm teknoloji meraklılarının çok iyi bildiği üzere, Apple için Eylül demek, yeni iPhone modeli demektir. İşte bu nedenle günler geçtikçe iPhone 14 serisi hakkında yeni bilgiler gelmeye de devam ediyor.

iphone kamera

Amerikalı teknoloji devine yakın kaynaklardan gelen son bilgiler ise, şirketin bir kez daha Samsung’un kapısını çaldığına yönelik. Buna göre iPhone 14 üretimi için en önemli parçaların başında gelen OLED paneller, bu sene de büyük ölçüde Samsung’dan tedarik edilecek.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Apple Samsung panellerinden vazgeçemiyor

Her ne kadar Apple ve Samsung teknoloji dünyasında kanlı bıçaklı iki isim olarak görülse de, aslında arka planda bu iki firmanın birçok ticari alış verişi bulunuyor. İşte OLED paneller de Apple’ın Samsung’dan yaptığı en önemli kalemlerin başında geliyor.

iphone 14

Gelen bilgilere göre aslında Apple uzun bir süredir Samsung’a olan bu bağımlılığını azaltmak için yeni ortak arayışlarında. Hatta bunun için ünlü panel markası BOE ile de dirsek temasında. Bununla birlikte akıllı telefonlarda kullanılan küçük ebatlı OLED paneller Samsung’un uzmanlık alanı. Bunun üzerine bir de Apple’ın 6 ay içerisinde toplam 80 milyon adeti bulan talebi eklenince, bunun altından Samsung’dan başkasının kalkması bir hayli zor. O yüzden bu iki isim uzun bir süre bir taraftan kavga ederken diğer taraftan alışverişlerini sürdürmeye devam edeceklerdir.

iPhone 14 özellikleri ile heyecan yaratıyor