iPhone 6s’in ön sipariş tarihi ortaya çıktı

iphone 6s on siparis tarihi

Eylül ayına doğru yaklaşırken teknoloji dünyası iyice hareketlenmeye başladı. Eylül ayının başındaki IFA 2015, hemen ardından yapılacak olan Apple etkinliği gibi gelişmeler gündemimizi sıkça dolduruyor. Bu haberimizde iPhone 6s’in lansman ve ön sipariş tarihini paylaşacağız.

iphone-6s-on-siparis-tarihi

Son aylarda en çok gündeme gelen konu iPhone 6s modeli oldu. Apple’ın her yıl Eylül ayında düzenlenen etkinliği yaklaşırken, yeni iPhone modeline ilişkin detaylar neredeyse tamamen ortaya çıktı. Bu haberimizin konusu iPhone 6s’in lansman ve ön sipariş tarihi ile ilgili. Fransa merkezli bir GSM operatörünün bir sunumda yer verdiği görselde bazı bilgiler yer alıyor. Daha sonradan anlaşıldı ki bu bilgiler yeni iPhone 6s modeliyle ilgili bazı önemli tarihler.

Fotoğrafta 11 Eylül 2015 tarihi işaret ediliyor. Bu tarih, Apple etkinliğinin yapılacağı tarih. Yani 11 Eylül Cuma akşamı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri resmi olarak tanıtılacak. Bu tarihten 1 hafta sonra ise tüm dünyaya iPhone sevkiyatları başlayacak. Yine aynı tarihte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri ön siparişe açılacak.

Yeni iPhone modellerinde basınca duyarlı dokunmatik ekran yani Force Touch özelliği, 12 MP çözünürlüğünde kamera (şimdiye kadar hep 8 MP kullanıldı), 2 GB sistem belleği gibi teknik özelliklerin yanı sıra işletim sistemi tarafında iOS 9 kullanılacak.

Sony Xperia Z5’in ilk fotoğrafı!