WhatsApp Yenilendi, Yeni Bir Görünüme Kavuştu

WhatsApp

Meta, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’i yeniledi. Uygulamanın Android ve iOS versiyonları artık daha şık bir tasarıma sahip.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, kullanıcılara sunduğu deneyimi daha da geliştirmek ve giderek artan rekabet içinde liderliğini koruyabilmek için kendini yenilemeye devam ediyor. Düzenli olarak yeni güncellemeler alarak kullanıcılara yeni özellikler sunan uygulama, bu kez de tasarım değişikliğine gidiyor.

Meta, popüler uygulamanın Android ve iOS sürümlerini güncelliyor. Bazı bölgelerde daha şimdiden kullanıma sunulmuş olan bu yeni versiyon, tüm ekranı kaplayan daha şık bir görünüme sahip. Bu yeni versiyonda, üst kısımdaki yeşil başlık kısmı daralırken, en alta telefon ana ekranına benzer, çeşitli araçların bulunduğu bir araç çubuğu ekleniyor. Öte yandan uygulamanın renk paletinin de değiştiği görülüyor. Meta popüler uygulaması için yine yeşil rengi tercih etmiş ama bu kez farklı bir tonunu kullanmış.

whatsapp

Uygulamanın iOS versiyonunda tasarıma eklenen yeni ektekiler bölümü sayesinde fotoğraf ve video göndermek daha kolay hale geliyor. Eskiden olduğu gibi tam ekrana yayılan bir ekran yerine, altta duran ve tıklandığında genişleyen bir bölme bulunuyor. Son olarak uygulamanın içindeki simgelerin ve varsayılan arka plan görsellinin de güncellendiği görülüyor.

WhatsApp’in bu yeni versiyon kademeli olarak kullanıcılara sunulacak. Bu yüzden bazı bölgelerde kullanıcılar bu yeni versiyonu diğerlerinden daha geç görebilir. Ancak zamanla herkes bu yeni versiyona geçmiş olacak.

Realme GT Neo6 Resmen Tanıtıldı