Apple Pay Later detayları netleşiyor

Apple Pay ve Google Pay, Rus banka kartlarını kabul etmiyor

WWDC 2022’den çıkan en ilgi çekici duyurulardan biri, Apple Pay Later’ın lansmanıydı.

Apple Pay Later detayları netleşiyor. Kullanıcıların Apple Pay kullanılarak yapılan bir ödemeyi faiz veya gecikme ücreti ödemeden altı hafta boyunca dört eşit ödemeye bölmelerini sağlayan yeni bir hizmet olan Apple Pay Later, büyük alışverişler yaparken daha fazla esneklik arayan kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı.

Apple şimdi, Apple Pay Later‘ın kendisinde yer alan finansmanı ve krediyi gerçekten yöneteceği gibi oldukça önemli ayrıntı da dahil olmak üzere, hizmetin tam olarak nasıl çalışacağına dair daha fazla ayrıntı açıkladı.

Apple Pay Later detayları

Bloomberg’in haberine göre, şirket yeni hizmet için kredi kontrolleri ve kredi kararları için Apple Financing LLC yan kuruluşunu kullanacak.

Bu, Apple’ın kendisinin, gerçek bir banka tüzüğüne sahip olmamasına rağmen, üçüncü taraf bankacılık ortakları tarafından desteklenen Apple Card ve Apple Cash gibi mevcut hizmetleriyle normal bir banka gibi hareket etmesine izin verecek.

Apple Pay Later detayları

Apple Pay Later detayları netleşiyor

Goldman Sachs ve Mastercard gibi şirketin mevcut finansal hizmet ortakları, Apple Pay Later’ın sorunsuz çalışmasına yardımcı olmada daha küçük bir rol oynayacak.

Apple, müşterilerinin verileri üzerinde daha fazla kontrol ve gözetim elde etmek için son yıllarda şirket içinde daha fazla finansal hizmet getirmenin yollarını arıyordu.

Apple Pay Later detayları

Bloomberg, Apple’ın kendisine daha fazla özgürlük ve esneklik kazandırması gereken Breakout adlı kendi ödeme işleme motoru üzerinde çalıştığını ve ayrıca dolandırıcılık analizi ve faiz hesaplamaları için araçlar geliştirdiğini de ekliyor.

İddialar Apple tarafından henüz doğrulanmış değil. Bu nedenle, bunlardan herhangi birinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bekleyip görmemiz gerekecek.

Lenovo dünyanın en güçlü webcam’ini tanıttı