Apple ‘şimdi satın al, sonra öde’ hizmetini test ediyor

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Bloomberg’e göre Apple, Pay hizmetinin şimdi satın al, sonra öde özelliği için dahili testi genişletti. İşte tüm detaylar.

Teknoloji devinin deneysel özellikleri perakende ekibine ulaştığında, bu genellikle özelliğin yakın gelecekte piyasaya sürüleceğinin bir işaretidir. Apple Store çalışanları bir süredir söz konusu özelliğin üzerinde çalışıyor. Özellik şirketin kredi kartını kullanıma sunulmasından bir ay önce 2019’da test edilmeye başlandı. Teknoloji devi, Apple Pay için daha sonra öde işlevini ilk olarak Haziran 2022’deki WWDC etkinliğinde duyurdu. iOS 16 ile birlikte gelmesi gerekiyordu, ancak şirket fikrini değiştirdi ve yedekte özellik olmadan yeni mobil platformu kullanıma sundu. Bloomberg’den Mark Gurman, o sırada şirketin “hizmetin sunulmasında oldukça önemli teknik ve mühendislik zorlukları” yaşadığını ve bunun da gecikmelere yol açtığını bildirdi.

Apple 'şimdi satın al, sonra öde' hizmetini test ediyor

Apple daha sonra öde özelliğini başlattığında, ödeme seçeneğinin kullanıcılara satın alma maliyetlerini ek faiz veya ücret olmaksızın altı haftaya bölünen dört eşit taksit seçeneği sunacağını söyledi. Gurman şimdi, şirketin satın almaların maliyetini birkaç aya bölen bir seçenek sunmak için çalıştığını da söylüyor. Şirketin müşterilerin kredi kontrollerini ve onaylarını yürütmek için kendi yan kuruluşunu bile kurduğunu düşünürsek, gelecekte daha fazla ödeme seçeneği sunmayı planladığına inanmak zor değil. Artan maliyetler ve fiyatlar düşünüldüğünde bu durum ve ek seçenekler oldukça olası diyebiliriz.

Binance depremzede kullanıcılarına 100’er dolar değerinde BNB dağıtacak