Apple Pay En Çok Tercih Edilen Mobil Ödeme Sistemi

applepayon

Bir hafta kadar önce iOS 8.1 güncellemesi ile birlikte hayatımıza giren mobil ödeme sistemi,ABD listelerinin başında yer alıyor.
Apple Pay bir haftada ABD’nin en çok tercih edilen mobil ödeme sistemi olmaya hak kazandı. ABD’li tüketicilerin büyük bir bölümü kredi kartlarına uzanmalarına gerek bırakmayan bu mobil uygulamayı oldukça başarılı buldu.Apple’ın CEO’su Tim Cook ise Wall Street’in dijital dünya konferansı olan WSJ.D’de konuşarak Apple Pay hakkında yeni detayları dile getirdi.

Cook konferansta dünyanın şu ana kadar ilk kez kullanması kolay ve güvenli olan bir ödeme sistemi ile karşılaştıklarını belirtti. CEO,sistemin ilk günlerden itibaren yoğun ilgi ile karşılandığını açıkladı. Apple’ın,diğer mobil ödeme uygulamalarının ulaşamadığı müşterilere kısa bir sürede erişen uygulaması Apple Pay‘i bazı mağaza zincirleri engellemeye çalışıyor.Ancak Dünya devi Apple bunun üstesinden de gelebilir.

applepay

 

Tam bir haftadır faaliyette olan Apple Pay,ilk üç günde 1 milyonun üzerinde kredi kartını bünyesine kattı.Yani şuanda bu rakam ikiye hatta üçe katlanmış bile olabilir.Cook,şirketin iMessafe verilerini kayıt almadığını belirterek Apple Pay ile insanların kişisel verilerine erişmeye niyetlenmeyeceğini de söyledi.Cook,yeni mobil ödeme uygulamalarında oldukça iddialı gözükse de henüz bir haftadır aktif olan bu uygulamanın akıbetini ilerleyen günlerde göreceğiz.

Artık Twitch’de Seksi Olmak Yasak!