Apple oyun konsolu geliştirecek mi? İşte yanıtı

macbook air

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Apple, oyun konsolu sektörüne girmeyi ciddi ciddi düşünüyor. Apple’ın tek çekingesi ise exclusive yani özel oyunlar. İşte konunun detayları.

Apple oyun konsolu geliştirecek mi? İşte yanıtı. Akıllı telefon sektöründeki önemli oyunculardan biri olan Apple pek çok farklı kategoride boy gösteriyor. Genele bakıldığı zaman Apple’ın dizüstü bilgisayarlardan, akıllı saatlere ve hatta akıllı hoparlörlere uzanan geniş bir ürün yelpazesinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Eğer söylentiler doğru çıkarsa Apple önümüzdeki süreçte bu ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyecek. Son sızıntılara göre Apple tekrardan yeni bir konsol üzerinde çalışıyor. Peki Apple’ın yeni konsolu oyunculara neler vaat edecek?

Apple, Müzik ve TV+ aboneliklerinin fiyatını yükseltti

Apple oyun konsolu geliştirecek mi? İşte yanıtı

Apple sektördeki iki dev ismin hibriti şeklinde bir konsol tasarlayacak. Cupertino merkezli şirketin tasarladığı konsolun, Nintendo Switch gibi mobil ve PlayStation 5 kadar güçlü olacağı iddia ediliyor.

Apple çalışanı, şirketi 17 milyon dolardan dolandırdığını itiraf etti

Malum Nintendo Switch’in en çok eleştirilen özelliği güçsüz bir yapıda olması. Hatta sırf bu yüzden pek çok 3. parti yapımcı bu konsola mesafeli duruyor. Buna rağmen Switch satışları son derece iyi gidiyor.

Bu durumu değerlendiren Apple, güçlü bir el konsoluyla Switch’in karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu güçlü konsolun Apple’ın gelecekteki AR / VR projesi için de önemli bir rol oynayacağı söyleniyor.

Apple Store çalışanları greve başladı

Covid-19 sürecinin Apple’ın konsol gelişim sürecine zarar verdiği de iddialar arasında. Yani konsolun hala tanıtılmamış olması, covid-19 sürecine bağlandığını söyleyebiliriz.

TOGG kilometrede ne kadar yakacak? İşte cevabı!