Huawei 2021 yılında otonom araç çıkarmayı planlıyor!

Huawei otonom arac

Son gelen sızıntılara göre Huawei 2021 yılında otonom araç çalışmalarını hızlandıracak. İçerisinde oldukça ilginç detaylar barındıran bu haberimizde, Huawei’nin akıllı telefon sektöründen kopma ihtimalini göreceksiniz. Dünyanın birçok teknoloji devinden ambargo yiyen Huawei başka bir alana yöneleceğinin sinyallerini daha önceden vermişti.

Bilindiği üzere Huawei firması, eğer otonom araç üretmek istiyorsa bu alanda rakipsiz değil. Özellikle de Apple ve Tesla gibi devasa şirketler çok ciddi otonom projeler geliştirmeye çalışıyor. Örneğin Tesla, son olarak trafik ışıklarına bile duyarlı araçlar geliştirmeyi başarmıştı. Bu nedenle Huawei şirketinin çok daha inovatif çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor.

Huawei 2021 yılında otonom araç çalışmalarını tamamlıyor

Huawei’nin başta strateji mimarı olan Dang Wenshuan, otonom araç ile ilgili Audi ve Toyota ile irtibat halinde olduklarını ifade etti. Ayrıca sözlerine devam eden Wenshuan, ortak çalışma konusunu özellikle vurguladı.

Huawei insansiz arac

Diğer bütün Uzakdoğu kuruluşlarında olduğu gibi Huawei de herhangi bir ürün çıkaracağı zaman öncelikli olarak Çin’de satışa sunuyor. Eğer bu ürün için de yoğun bir talep görürse, daha sonradan Avrupa pazarı başta olmak üzere Batıya doğru açılıyor. Üstelik yapılan satışlar sonucunda ortaya çıkan sorunlar daha önceden tespit edilerek Avrupa’da bu problemlerin önüne önceden geçilebiliyor.

Peki sizce de Huawei firması, tüm ambargoları arkasında bırakıp otonom araç üretebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Snorkeling Case ile sualtı fotoğrafçılığını keşfedin