Uber sürücüsüz araçlar yakında yollara çıkıyor

Uber otonom arac

Sürücüsüz araçlar ile ilgili son dönemlerde bazı olumsuz haberler yayılsa bile, genel olarak havanın pozitif olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılında Uber tarafından denenen sürücüsüz araç, bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Şirket bu olumsuz havayı dağıtmak istiyor. İşte haberimizin detayları.

Volvo ile Uber arasında yapılan anlaşma sonucunda, otonom araç artık yollara çıkmak için sabırsızlıkla bekliyor. Volvo şirketinin en sağlam araçlarından bir tanesi olarak bilinen XC90 modeli, Uber’in otonom teknolojisiyle birleşiyor.

Uber sürücüsüz araçlar daha güvenli olacak

Uber tarafından geliştirilen bu tarz sürücüsüz araçlar ile ilgili en çok soru işaretlerinin birisi de genellikle güvenlik konusunda oluyordu. Özellikle de geçen sene gerçekleşen kaza, akıllarda çok büyük soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

uber volvo kaza

Uber ve Volvo tarafından çıkarılacak olan bu ilk otonom araçlar, elbette ilk etapta tamamen sürücüsüz olmayacak. Sürücünün katkısı mümkün olduğunca sıfıra indirilmeye çalışılacak. Şu an için bu yeni çıkarılacak olan otonom araçlar, daha çok ana yol ve çevre yolları gibi basit yerlerde gidebilecek.

Volvo tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020’li yılların başında bu araçlar artık kullanıma tamamen hazır olacak. Normal şartlarda çok daha önce bu programın başlatılması bekleniyordu. Ancak ölümlü kazalara yer vermemek için iki şirket de, son derece temkinli davranıyor. Bakalım bu her iki devasa şirket, otonom araç konusunda yeterli başarıyı kazanabilecek mi?

Uber Copter havacılık sektöründe değişim yaratacak