Otonom kamyonlara ilk izin çıktı!

otonom kamyonet

Uzun bir süredir beklenen otonom kamyonlara ilk izin sonunda çıktı. Hafif ticari kamyonların artık trafikte görülmeye başlaması için önlerinde neredeyse hiçbir engel kalmadı. Ancak konu ile ilgili bazı küçük detaylar da mevcut.

Apple ve Tesla gibi şirketler başta olmak üzere, birçok kuruluş otonom teknoloji üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Tesla son olarak trafik lambalarının bile dikkatle takip eden otonom araçlar geliştirmişti. Bu araçlar, belirli bir harita yüklemesi ile kırmızı ışıkta durup, yeşil ışıkta geçiyordu

Otonom kamyonlara ilk izin Californiya’da çıktı

Teknolojinin adeta başkenti gibi görülebilecek California şehrinde, bu otonom kamyonlarla ilgili ilk izin çıktı. Uzun bir süredir Apple gibi şirketler bu izinler için yoğun baskı yapıyordu. Verilen izin, yalnızca 10.001 poundun altındaki otonom araçlar için geçerli olacak. Bu izin yalnızca; minibüsler, kamyonetler, ticari kamyonlar ve minibüsleri içerecek.

elektrikli kamyon

Californiya, otonom araç testi için bir depo olarak görülüyordu. Bu nedenle devletin kurallarında yapılan değişiklikler; General Motors, Alphabet’s Waymo ve Uber gibi kamu kullanımı için kendi kendini süren otomobil filoları geliştiren şirketler tarafından yakından takip edilmekteydi.

Yetkililer; şu anda 62 firmaya izin verildiğini ve DMV ile ruhsatlandırılmış yaklaşık 300 özerk aracın bulunduğunu söylüyor. Waymo, şu an için tamamen sürücüsüz araçların kamuya açık yollarda test edilmesine izin verilen tek şirket. Otonom araçların tüm Dünya geneli yaygınlaşmasını diliyoruz.

Wayne şirketi Dünyanın ilk otonom aracını yaptı!