Apple kendi kendine onarım programı, iPhone 14’leri de içerecek

Apple kendi kendine onarım programı, iPhone 14'leri de içerecek

Apple, Self Servis Onarım programını daha yeni cihazlarını kapsayacak şekilde genişletiyor ve süreçteki bazı güçlükleri azaltıyor. İşte tüm detaylar.

21 Haziran itibarıyla, iPhone 14 serisi ile 13 inç MacBook Air ve MacBook Pro’nun M2 tabanlı sürümlerini onarmak için gereken parçaları, araçları ve kılavuzları edinebilirsiniz. TrueDepth kamerayı ve üst hoparlörü ABD, İngiltere ve yedi Avrupa ülkesindeki iPhone 12 ve iPhone 13 modellerine de sabitleyebilirsiniz.

Apple, iMac gibi M1 tabanlı masaüstü bilgisayarların da dahil edildiğini söylüyor. En önemlisi, onarımlarınızı bitirmek için Apple’ı aramak zorunda kalmayacaksınız. Düzeltmeleri resmi parçalarla doğrulayan Sistem Konfigürasyon aracı, artık sadece bir cihazı Teşhis moduna alarak ve talimatları izleyerek çalışıyor. Personel ihtiyaç halinde yine hazır bulunacak olsa da artık kesinlikle isteğe bağlı olacak. Araç, yalnızca parçaları kalibre etmekle kalmayıp aynı zamanda biyometriyi (Face ID ve Touch ID gibi) Secure Enclave’e bağladığı için tamamen işlevsel bir cihaz için hayati önem taşıyacak.

Apple kendi kendine onarım programı, iPhone 14'leri de içerecek

Program, kullanıcılara daha önce Apple teknisyenleriyle sınırlı olan onarım kaynaklarının çoğunu etkili bir şekilde verecek. Gerekli bileşenleri satın alabilir ve gerekli araçları kiralayabilirsiniz. Potansiyel olarak pahalı olsa da, elektronik aksamları tamir etme konusunda rahatsanız ve donanımınızı başka birine göndermek istemiyorsanız, geleneksel destekten çok daha fazla uygun olabilir. Bu, özellikle Apple onaylı bir tamirhanenin yakınında yaşamıyorsanız yararlı olabilir.

Elon Musk Neuralink deneyleri hakkında açıklama yaptı