ARM tabanlı MacBook WWDC 20 etkinliğinde gelebilir!

ARM tabanlı MacBook

ARM tabanlı MacBook modellerinin WWDC 20 etkinliğinde tanıtılacağı ortaya çıktı. Fiyat açısından daha uygun MacBook’lar gelebilir.

Bloomberg tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre; Apple, 22 Haziran tarihindeki WWDC 20 etkinliğinde Intel işlemcilerden ARM tabanlı işlemcilere geçecek. Mart ayının başlarında Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2021 Mac’lerin sonunda Apple’ın kendi üreteceği ARM tabanlı işlemcilere geçeceğini öylemişti. Ancak Ming-Chi Kuo’nun tahminleri daha erkene çekilecek ve ARM tabanlı MacBook modellerini daha yakın zamanda göreceğiz gibi.

Apple‘ın, iPhone 12’nin işlemcisi olan Apple A14 yonga setini temel alan en az üç ARM tabanlı Mac işlemcisine sahip olduğu söyleniyor. Ana merkezi işlem birimine ek olarak, bu ARM işlemcilerde makine öğrenimi için bir grafik işlem birimi ve Nöral Engine yer alacak. Rapora göre bu proje “Kalamata” olarak adlandırılmış durumda.

iOS 14 güncellemesi ile iPhone için yıllardır beklenen özellik geliyor!

TSMC’nin yeni Mac işlemcilerinin, sonraki iPhone’lar ve iPad Pro’larda olduğu gibi 5nm işlem teknolojisi kullanarak oluşturduğu söyleniyor. Rapora göre Apple, geliştiricilere ARM tabanlı donanım için uygulamalar geliştirmeleri için yeterli zaman da verecek.

ARM tabanlı MacBook

Raporda; ARM tabanlı yonga setleri ile yeni Mac’lerin testlerinin; Intel destekli sürümlerde, özellikle grafik performansında ve yapay zeka kullanan uygulamalarda, büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi. Apple’ın işlemcileri Intel’den daha güç tasarruflu olacak. Bu da gelecekte daha ince ve daha hafif MacBook modelleri görmemizi sağlayabilir.

Son olarak WWDC 20 etkinliğinde iOS 14, macOS 10.16, watchOS 7 ve tvOS 14 güncellemeleri de dahil olmak üzere etkinlikte iOS ve OS X’in geleceği hakkında bilgiler de paylaşılacak. Bu bilgilerin direkt olarak geliştirici odaklı olacağını söyleyebiliriz.