Apple Samsung ile makası kapatıyor

iPhone pazar payı Samsung'u tahtından indirdi

En çok merak edilen konuların başında gelen Apple mı daha çok telefon satıyor yoksa Samsung mu sorusu 2022 yılının ikinci çeyreği için yanıt buldu.

Apple Samsung ile makası kapatıyor. Akıllı telefon dünyasının en büyük isimlerinden ikisi olan Apple ve Samsung arasındaki rekabet yıllar geçtikçe artmaya devam ediyor. Akıllı telefon tutkunlarının en çok merak ettiği konuysa hangi markanın daha çok telefon sattığı. Tabi bu sorunun yanıtına da geçeceğiz ancak öncesinde hatırlatmamız gereken bir husus var.

samsung kamera 2

Aslında salt marka bazında bir değerlendirme yapmak çok doğru değil. Çünkü Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon dünyasında her yıl onun üzerinde farklı seri ve ellinin üzerinde farklı modelle temsil ediliyor. Rakibi Apple’ın ise Eylül ayında çıkarttığı yeni iPhone serisi ve dönem dönem piyasaya sürdüğü SE modeli haricinde başka bir akıllı telefon modeli bulunmuyor. Yani Amerikalı teknoloji devinin yıllık 4-5 modelle piyasada rekabet içerisinde olduğunu hatırlatalım.

Samsung 200 megapiksel

Apple Samsung ile makası kapatıyor

Bu nedenle dünya genelinde Samsung markalı telefonların Apple markalı telefonlardan daha fazla satması şaşırtıcı olmasa gerek. Bununla birlikte Apple’ın tüm bunlara rağmen rakibinin ensesinde olduğunu da söyleyelim.

Samsung Galaxy Z Fold 4, sadece 254 gram ağırlığında olacak

Şimdi isterseniz pazar paylarına göz atalım. Canalys tarafından paylaşılan verilere göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung 2022 yılının ikinci çeyreğinde tüm akıllı telefon satışlarının %21’ini gerçekleştirerek listenin birinci sırasında yer aldı. %17’lik pazar payına sahip Apple listenin ikinci sırasını alırken %14’lük payıyla Xiaomi 3., %10’luk payıyla Oppo 4. ve %9’luk payıyla Vivo 5. Sırada yer aldı.

Huawei Harmony OS 3 için ciddi adımlar atıyor