Apple Music kullanıcı sayısında son durum

apple music servisi

Geçtiğimiz Haziran ayında kullanıma açılan Apple Music servisiyle ilgili yeni gelişmeler var. İlk aylarda pek tercih edilmeyen servis, şimdi tam 6.5 milyon ücretli aboneye sahip oldu. Apple Music ile ilgili son gelişmeler haberimizde.

apple-music-servisi

WWDC 2015’te duyurulan Apple Music servisi, Deezer ve Spotify gibi popüler çevrimiçi müzik dinleme platformlarına önemli bir rakip olarak karşımıza çıkmıştı. Rakipleriyle benzer bir fiyat politikası uygulayan servisin ilk üç aylık ücretsiz deneme süreci, ilk kayıt olanlar için bitti. Artık rakamları konuşma zamanı.

Ağustos ayı rakamlarına göre 11 milyon kullanıcıya ulaşan Apple Music, sadece 2 milyon ücretli abone sayısına ulaşabilmişti. Bu, gidişatı biraz yavaşlatmış olsa da kullanıcıların ilgisi Apple Music tarafında doğru kaymaya başladı. Açıklanan son rakamlar şaşırtıcı. Anlaşılan Apple Music, rakiplerinin başını çok ağrıtacak.

Tim Cook tarafından açıklanan son rakamlara göre Apple Music an itibariyle 6.5 milyon ücretli aboneye ulaşmayı başardı. Bu rakam Apple ürünlerinin satış rakamlarının yanında oldukça küçük görünse de çevrimiçi müzik dinleme sektörü için önemli bir rakam. Çünkü en büyük rakip olan Spotify’ın 20-25 milyon arasında ücretli kullanıcısı var. Spotify’ın toplam kullanıcı sayısı ise 80 milyona yakın. Tabii burada Spotify’ın ücretsiz olarak reklam dinletimiyle de kullanılabildiğini hatırlatalım. Yani Spotify tarafında ücretli üyelik için zorlayıcı bir etken yok. Ancak Apple Music bu konuda daha katı.

Google Chrome kullanıcıları dikkat!