Apple Music Android’e Gelecek!

apple music android surumu

WWDC 2015’te duyurulan Apple Music uygulaması, iOS ve Mac OS X’e özel kalmayacak. Apple Music, Android ve Windows işletim sistemlerine de gelecek. Apple Music hakkında son detaylar.

apple-music-android

Apple’ın geçtiğimiz Pazartesi günü WWDC 2015 etkinliğinde duyurduğu müzik servisi Apple Music, sadece Apple ekosistemine özel kalmayacak. Apple, yeni müzik servisini tüm platformlarda yayınlayacak ve her platformlardan cihaz bu yeni müzik servisine dahil olabilecek. Müzik dinleme, paylaşma, sanatçılara özel profil sayfaları gibi yenilikler ile müzikseverler için yeni bir sosyal ağ gibi çalışacak olan Apple Music aynı zamanda ücretli olacak. Fakat diğer platformlar ve Apple cihazları arasında bir fark olacak.

Apple Music, iOS ve Mac OS X işletim sistemli cihazlarda bazı özellikleri ücretsiz olarak sunacak. Bu özelliklerin detayları henüz belli değil. Apple dışındaki kullanıcılar, Apple Music servisinin hiçbir özelliğinden ücretsiz olarak faydalanamayacak. Bu uygulamanın ne kadar başarılı olacağını ilerleyen aylarda göreceğiz fakat bir hatırlatma olarak şunu söylemekte fayda var. Spotify, 60 milyon üyeye sahip ve sadece 15 milyonu ücretli üyelik. Pandora’Nın ise sadece %4’ü ücretli üyelik seçeneğini kullanıyor. Apple Music, Apple’ın yapacağı ilk Android uygulaması olacak ve 2015’in sonunda hazırlanması bekleniyor. Apple Music ilk olarak 30 Haziran tarihinde iOS 8.4 güncellemesiyle kullanıma sunulacak.

iOS 9 Hangi iPhone ve iPad’lere Gelecek?