Apple M3 çipi için yoğun mesai harcıyor!

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

ARM tabanlı yongalarıyla laptop pazarında büyük bir başarı yakalayan Apple, M1 ve M2’nin ardından şimdi de M3 için kolları sıvadı. Peki Apple’ın yeni nesil yongasına sahip ilk Mac modelleri ne zaman gelecek? İşte detaylar.

Apple M3 çipi için yoğun mesai harcıyor! Günümüz akıllı telefonlarında kullanılan yonga setlerinin PC’leri bile çalıştırabilecek kapasitede olduğu zaten biliniyordu. Fakat kimse ARM tabanlı bir PC için cesaretli davranamadı. Sonunda Apple gözünü kararttı ve tasarladığı M1 yonga setini Mac modellerinde denedi. Sonuç harikaydı. Hatta o kadar harikaydı ki Apple’ın Mac satışları bir önceki yılın aynı dönemine oranla iki kat artmıştı.

Apple'ı M2 MacBook Pro'ları önümüzdeki Mart'ta gelebilir

M1’in bu başarısını iPad modelleriyle taçlandıran Apple, şimdilerde 2023 Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan diğer büyük etkinliğe hazırlanıyor.

Apple M3 çipi için yoğun mesai harcıyor!

Apple’ın Haziran ayı etkinliğinde yeni MacBook modellerini tanıtması planlanıyor. Hatta genel beklenti Apple’ın daha büyük ekrana sahip MacBook modelleri tanıtması. Burada ön plana çıkan unsur ise yeni M3 yongası.

Apple, yeni MacBook Pro'ları bu sonbaharda piyasaya sürebilir

Sızdırılan bilgilere göre Apple’ın M3 yongası TSMC’nin 3nm teknolojisiyle üretilecek. Hatırlanacağı üzere M1’de 7nm’lik bir süreç ön görülmüştü.

M3 yongasının selefine oranla yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha güçlü olacağı iddia ediliyor. M3 yongasında hem CPU, hem de GPU tarafında daha güçlü bir sistemin bizleri beklediği aşikar. Bakalım Apple ARM tabanlı sistemleri daha da yaygın bir hale getirebilecek mi?

MacBook Air

Eğer ARM tabanlı PC’lere olan talep bu şekilde artmaya devam ederse, önümüzdeki süreçte Intel ve AMD gibi isimleri zor günlerin bekleyeceğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

PC satışları yeniden düşüşe geçti