Apple LiFi teknolojisi üzerinde mi çalışıyor?

Apple LiFi

Apple LiFi teknolojisi ile birlikte anılmaya başlandı. Bir iOS geliştiricisi kaynak kodları ortaya çıkardı.

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, yenilikçi teknolojilere ürünlerinde yer vermesiyle alışık olduğumuz firmalardan bir tanesi. Şimdi firmanın bu anlayışını destekleyecek bir iddia ile karşınızdayız. iOS işletim sisteminin jailbreak işlemi üzerinde çalışan geliştiricilerden biri, iOS kaynak kodlarında ilginç bir detay yakaladı. Bu detay LiFİ.

LiFi nedir?

Kısacak tanımlamak gerekirse, LiFi henüz bir standarda sahip olmayan yeni nesil kablosuz veri aktarma protokolüdür. İlk defa CES 2012’de görücüye çıkan bu teknoloji henüz halen geliştirme aşamasında. Aktarım sırasında radyo dalgaları yerine ışığı kullanan teknoloji ile saniyede 30 GB veri aktarımı gibi rakamlara ulaşmak mümkün.

Apple LiFi teknolojisi nerede kullanabilir?

Milyon dolar değerindeki soru bu. Evet kaynak kodlarda “LiFi Capability” yani “LiFi özelliği” şeklinde bir ifade görüldü ancak Apple LiFi teknolojisini nerde kullanabilir? Buna en yakın cevap şimdilik özel bir dock ünitesi veya depolama ünitesi olabilir. Kaynak kodların iOS’a ait olması akla Apple TV gibi diğer cihazları da getiriyor çünkü artık Apple TV’nin de iOS üzerinde inşa edilmiş bir yazılımı var. Kodların iOS 9.1 sürümüne ait olduğunu belirtelim. Bu detayı ortaya çıkaran geliştirici, Apple LiFi teknolojisinin iPhone 7’de olacağını iddia ediyor.

LiFi teknolojisinin WiFi yerine kullanılması şimdilik mümkün değil çünkü bu yaygın bir teknoloji değil. Dünyanın en çok satan akıllı telefonunda yaygın olmayan bir teknoloji kullanılacaksa muhtemelen destekleyecek ürünlerle birlikte kullanılacaktır. İlgili ekran alıntısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Apple LiFi

WhatsApp’dan İskonto ve “Reklamsız Uygulama” Sözü