Apple’ın Ev Teknolojisi!

Appleın Ev Teknolojisi

Kendini her alanda ispatlamaya kararlı görünen teknoloji devi Apple gelecek ay düzenlenecek olan WWDC14 etkinliği kapsamında geliştirdiği akıllı ev platformunu tanıtmayı planlıyor.

Uzun süredir üzerinde çalıştığı akıllı ev seti sayesinde iOS cihazlar aracılığıyla aydınlatma, güvenlik ve diğer ev aletlerinin kontrolü gibi bir çok işlemi rahatlıkla yapabileceksiniz.

Apple'ın Ev Teknolojisi!

iPhone ve iPad‘leriniz ile uzaktan kumanda edebileceğiniz bu uygulama, Smart Home platformu olarak karşımıza çıkıyor.

NELER YAPIYOR!

Teknoloji devi Apple, geliştirdiği iCihaz yazılımı ile ev içinde bulunan akıllı cihazları birbirleri ile entegre çalışabilmesini sağlayacak. Örnek vermek gerekirse; sistem tarafından tanınan bir iPhone eve giriş yaptığı zaman ışıklar iCihaz aracılığıyla sinyal alacak ve kendiliğinden yanacak.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında aldığı bir patent ile bu sistemi üzerine alırken, diğer üreticileri akıllı ev çözümleri için uygun ürünler üretme izni vereceği söyleniyor.

Diğer yandan bu sistemin ‘Made for iPhone‘ (iPhone için üretilmiştir) adı altında kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. iPhone dışında iPad ve Apple TV‘yi de kapsayan yazılım için Apple‘ın Dropcam, Philips ve Nest gibi firmalar ile işbirliği yaptığı belirtiliyor.

Knight Online Oyuncuları Buluşuyor