Minecraft içinde yazılım çalıştırdılar! – Video

Minecraft içinde yazılım

Minecraft içinde yazılım çalıştırma artık bir hayal değil. Bir oyundan fazlasını sunan Minecraft bu ilginç video ile karşımızda.

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan Minecraft, kendine has yapısıyla milyonları peşinden sürüklüyor. Microsoft tarafından satın alınan oyun, özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Piksel tarzında grafiklerle oynansa da, oyunun içerisindeki özgürlük ve yapılabilecek milyonlarca farklı şey oyuncuların ilgisini çekiyor. Şimdiye kadar Minecraft ile yapılan ilginç şeyleri gündeme taşımıştık ancak böylesi benzeri olmayan bir deneyim. Minecraft içinde yazılım çalıştırmaktan bahsediyoruz.

Daha önce şehirlerin ve hatta ülkelerin bile haritasının yapıldığı Minecraft içerisinde basit bilgi-işlem sistemleri kurmak zaten mümkündü. Yani hesap makinesi yapmak veya programlamanın temeli olan IF/THEN fonksiyonlarını çalıştırmaya şahit olmuştuk. Ancak başlı başına bir yazılımın oyun içerisinde kodlanıp çalıştırılması kantarın topuzunu kaçırdı.

YouTube üzerinde yayın yapan ve popüler bir Minecraft kanalı olan SethBling, Minecraft içinde yazılım çalıştırmayı başardı. Kullanıcı, kendi yazılımı ile bir bloka kazı işi yaptırıyor. Ancak tek marifeti de bu değil. BASIC dili ile yazılan kodların oyun içerisinde çalıştığını görmek şok etkisi yaratıyor. Ancak tabii ki bu hiç kolay olmamış. Bu sistemin çalışması için haftalarca emek harcandığını belirtilmiş. 20Hz hızında çalışan bu özel betik ile yapılabilecekleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Minecraft içinde yazılım çalıştırmak – Video

WhatsApp’dan İskonto ve “Reklamsız Uygulama” Sözü