Apple katlanabilir iPhone testleri yapıyor: Patentler alındı!

katlanabilir iPhone

2017 yılından beri devam eden Apple katlanabilir iPhone testleri yavaş yavaş kesinleşmeye başladı. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Apple tarafından geliştirilen iPhone akıllı telefonları, Apple katlanabilir iPhone testleri ile başka bir noktaya ulaşmaya başladı. Şirketin katlanabilen cihazlar geliştirmek için büyük bir çaba harcadığı zaten biliniyordu. Fakat ilk defa hedefine bu kadar fazla yaklaştığı görüldü.

Foxconn ile ilgili iddialar tüm sızıntıların kaynağını oluşturuyor. Buna göre Çin’de bulunan fabrikada iki farklı prototip telefon dayanıklılık bakımından test edildi. Ortaya çıkan sonuçlar bir hayli ilginç oldu.

Katlanabilir ekran teknolojisi ne zaman gelecek?

Şu anda katlanabilir ekranlı cihazlar üreten 3 büyük şirket bulunuyor. Bunlardan ilki Güney Kore merkezli Samsung firması. Hatırlayacağınız üzere Galaxy Fold ile birlikte katlanabilir ekranlar çok iyi bir noktaya gelmeyi başardı. Huawei ise yine kapanabilen ekranlar üretmede oldukça başarılı.

Apple katlanabilir iPhone

Bu alanda önemli çalışmalara imza atan son şirket Motorola olmuştu. Firmanın özellikle dikey katlanabilen cihazı çok büyük bir ilgi topladı. Hatta en kabul edilebilir katlanma şekli olarak görüldü.

Apple iPhone akıllı telefonları katlanabilecek mi?

Gelen paten sızıntılarına bakılırsa, Apple çok kısa bir süre içerisinde katlanabilir ekranlara geçmek istiyor. İşin aslına bakarsanız 2017 yılından beri katlanabilir ekran ile ilgili testler devam ediyor. Fakat pandemi nedeniyle bu testler büyük oranda darbe aldı.

Apple şirketi 2020 yılında ilk katlanabilir ekranlı cep telefonunu piyasaya sunacak. Ancak mevcut koşullar nedeniyle bunu yapamadı. Şimdi ise firma en kısa zamanda katlanabilir ekranlı Apple modellerini piyasaya sunmayı düşünüyor. Peki sadece Apple iPhone Fold gibi bir cihaz tutar mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.