Apple Japonya pazarından çıkıyor mu? İşte yanıtı!

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Amerikalı teknoloji devi Apple, Japonya’daki yasal boşluk yüzünden vergi kaybına sebep olmakla suçlanıyor.

Apple Japonya pazarından çıkıyor mu? İşte yanıtı! Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen iPhone modelleri, dünyanın en popüler akıllı telefonu olmaya devam ediyor. Hatta durum öyle bir hale geldi ki, akıllı telefon dünyasında iPhone ve diğerleri şeklinde kıyaslamalar yapanlar bile mevcut. Tabi bu durum, teknoloji meraklılarının ne yapıp ne edip bir iPhone alma isteklerini de beraberinde getiriyor. Eğer bir yerde olağanın dışında talep varsa, işte orada fırsatçılar devreye giriyor. Tıpkı Japonya’da olduğu gibi.

Apple music düet

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Japonya, gelirlerini arttırmak ve ülkeye döviz girişini hızlandırmak için Japonya’yı ziyaret edecek turistlere önemli bir ayrıcalık tanıyor.

Apple music düet

Apple Japonya pazarından çıkıyor mu? İşte yanıtı!

Buna göre eğer Japonya’da 6 aydan az bir süre kalırsanız, bu süre zarfında yapacağınız harcamalarda %10’luk tüketim vergisini ödemek zorunda kalmıyorsunuz. İşte iPhone söz konusu olunca bu %10’luk oran son derece cazip bir fırsata dönüşüyor ve fırsatçılarda bunu çok iyi kullanıyor.

Apple, App Store'daki kumar uygulamalarının reklamını duraklattı

Japonya vergi idaresi tarafından yapılan araştırmalara göre, Apple Store’lardan yapılan iPhone alımları nedeniyle ülke 98 milyon dolar vergi kaybına uğradı. Tabi burada Apple’ın suçu ne diye sorabilirsiniz. Aslında Japonya’da doğrudan Apple’ı suçlayamaz çünkü kanunlar ortada. Ancak burada asıl sorun, bu iPhone’ları alanların sayılarının az olması yani bir kişinin onlarca iPhone alması. İşte idare, Apple’ın bu konuda bir düzenleme getirmesini ve işin ticari boyuta dökülmesinin önüne geçilmesini istiyor. Bakalım Apple bu gelişmeler karşısında en büyük pazarlarından biri olan Japonya’da nasıl bir tedbir alacak.

Opel Astra Electric Türkiye’de satışa çıkıyor