Twitter intihar önleme özelliği geri geldi

Twitter mavi tik

Twitter, kullanıcıları belirli içerikleri ararken intiharı önleme yardım hatlarına ve diğer güvenlik kaynaklarına yönlendiren bir özellik olan #ThereIsHelp başlığını geri getirmek için çalıştığını söyleniyor.

Twitter intihar önleme özelliği geri geldi. Cuma günü Reuters, şirketin güvenlik aracını Elon Musk’ın emriyle hafta başında kaldırdığını yazdı. Haber yayınladıktan hemen sonra, Twitter’ın Güven ve Güvenlik birimi başkanı Ella Irwin, kaldırma işlemini doğruladı ancak bunun geçici olduğunu ekledi: “İstemcilerimizi düzeltiyor ve yeniliyoruz. Biz bunu yaparken bu hat da geçici olarak kaldırıldı. Özelliği önümüzdeki hafta geri almayı umuyoruz.” dedi.

Elon Musk, anket sonucuna göre Twitter'ı bırakabilir

Cumartesi sabahı ise Musk, Twitter’ın özelliği kaldırdığını yalanladı: “Mesaj aslında hala yayında. Bu sahte bir haber” diyen Musk, ayrıca “Twitter intiharı engellemiyor” diye yazdı. Bazı yayıncılar “intihar” ve “COVID-19” gibi terimleri arattığında  engelleme ve uyarı başlıklarının görünmediğini fark etti.

Twitter, COVID-19 bilgilendirme politikasını durdurdu

Twitter intihar önleme özelliği geri geldi

Irwin, Reuters’e Twitter’ın Google tarafından da kullanılan bir yaklaşımı benimsemeyi planladığını söyledi. Şirketin “arama sonuçlarında gerçekten iyi iş çıkardığını ama yapılacak değişikliklerle daha iyi yaklaşımların benimseneceğini” söyledi.

Twitter, intihar önleme özelliğini geri getirdi

#ThereIsHelp banner’ının anlık da olsa ortadan kaybolması, bazı tüketici güvenliği savunucularının Twitter’a yönelik eleştirilerine yol açtı. Şirketin yakın zamanda feshedilen Güven ve Güvenlik konseyinin eski bir üyesi olan Eirliani Abdul Rahman, Reuters’e olayı “son derece rahatsız edici” bulduğunu söyledi. Rahman ayrıca şirketlerin güvenlik özellikleri üzerinde genel olarak “paralel olarak” çalıştıklarına ve mevcut olanları değiştirmeden önce eskilerini yerinde bıraktıklarına dikkat çekti.

Baskı sektörü 2023’te yeni bir çağa giriyor