Apple dördüncü nesil iPhone SE modelini iptal etti

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Apple yeni bir iPhone SE modelini iptal mı etti? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre şirket kısa süre önce tedarikçilere 2024’te dördüncü nesil SE modelini piyasaya sürmeyeceğini söyledi. 5G modem geliştirilmesi ve iPhone 16 , Apple’ın çok fazla zamanını alıyor.

Ayrıca SE modelini piyasaya sürmeden önce sahip olacağı çipi ince ayarlarına kadar test etmek istiyor. Ming-Chi Kuo bu sebepten dolayı  Şirketin artık 2024’e kadar Qualcomm modemlerini kullanmaya devam etme olasılığının daha yüksek olduğunu öne sürüyor.

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Kuo, şirketin neden dördüncü nesil iPhone SE’yi rafa kaldırdığını söylemiyor. 5G çipinin performansının istenilen seviyelerde olmaması buna bir neden olmuş mu henüz bilinmiyor.

Bilinen bir şey ise, şirketin son on yılda Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltmaya çalışması. 2019’da ikili, şiddetli patent davalarını sona erdirdiler ve “çok yıllı” bir kablosuz çip tedarik anlaşması imzaladılar. Ancak aylar sonra Apple, Intel’in mobil modem işinin çoğunu satın aldı. Ardından, 2020’nin sonunda şirket kendi hücresel yonga seti üzerinde çalıştığını açıkladı. O zamandan beri proje hakkında çok az haber var.

Apple bu yıl oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Şirket yeni iPhone serisini bu yıl tanıttı ve çok fazla sevildi. Düşük bütçeli iPhone SE konusu ise iptal edildi gibi görünse de şirket tarafında hala net bir açıklama yapılmadıç

Inception Concept : PEUGEOT yeni bir dönem başlatıyor