iOS 12.1.1 sorunlar ile boğuşuyor!

iOS 12.1.1

Apple’ın yayınladığı iOS 12.1.1 güncellemesi bazı iPhone modellerinde hücresel veriye bağlanamama sorunu yaşatıyor. Peki, böyle bir sorun ile karşılaştığınızda ne yapacaksınız? İşte detaylar.

Apple, bazı hataları düzelttiği ve FaceTime arama ekranında iyileştirmeler yaptığı iOS 12.1.1 güncellemesini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. iPhone Xs ve iPhone Xr için bir ton yenilik ile gelen bu güncelleme ile maalesef ki bir takım sorunların da geldiği ortaya çıktı. Peki, bu sürümde ne sorun yaşanıyor?

Son iOS güncellemesini yükleyen bazı iPhone sahipleri, hücresel veri probleminden şikayet etmeye başladı.

iOS 12.1.1 ile hücresel veri sapıtıyor!

Örneğin; LTE açıkken Safari’de bir şey aratmak istediğinizde karşınıza sanki hücresel veri açık değilmiş gibi “Hücresel Veri Kapalı! Verilere erişmek için Hücresel Veri’yi açın veya Wi-Fi’yi kullanın.” uyarısı çıkıyor. Ancak bu uyarı ekranından sonra WhatsApp’a giren kullanıcı WhatsApp’ın ve diğer Google uygulamalarının Hücresel Veri ile çalıştığını belirtiyor.

iPhone Xr DxOMark puanı belli oldu!

Yani son iOS güncellemesi ile hücresel veri kafasına göre takılıyor diyebiliriz. Apple şimdilik bu konu hakkında bir açıklama yapmadı. Ama böylesine büyük bir sorun için Cupertino merkezli firmanın 2018 bitmeden iOS 12.1.2 güncellemesi ile karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

iOS 12.1.1