Apple, iPhone 17 Pro modelleriyle uzun menzilli yakınlaştırmayı düzeltmeyi hedefliyor

iphone 17 pro 1

Apple, iPhone 16 serisi ile donanımda küçük iyileştirmeler yaparken, yapay zeka (AI) özelliklerini artırmaya odaklandı. Ancak, DxOMark’ın kamera testi, iPhone 16 Pro Max’in özellikle telefoto kamera performansında Çinli rakiplerle rekabet etmekte zorlandığını ortaya koydu.

Testlere göre, 12 MP çözünürlükteki telefoto sensörü, kullanıcı yakınlaştırma yaptığında hızla detay kaybı yaşatıyor. Bu durum, Apple’ın gelecek serilerde telefoto kamera tarafında önemli bir güncelleme yapacağına dair beklentileri artırdı.

Analist Jeff Pu’nun son raporu, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modellerinde 48 MP periskop telefoto lens kullanılacağını doğruluyor. Bu yüksek çözünürlüklü sensör, 5x yakınlaştırma ötesinde bile ayrıntı düzeyini artırarak önemli bir gelişim sağlayacak. Ayrıca, 24 MP selfie kamerası ile de iPhone 16’daki 12 MP sensöre kıyasla kullanıcıların daha iyi özçekimler yapması mümkün olacak.

Ana kamera tarafında büyük bir değişiklik beklenmiyor; iPhone 17 Pro’nun, iPhone 16 Pro modelleriyle aynı kamera donanımına sahip olacağı düşünülüyor. Ancak, Apple’ın geliştirilmiş görüntü işleme teknolojisiyle, 24 mm-120 mm odak uzaklığı aralığında fotoğraf kalitesinde iyileştirmeler sunması bekleniyor.

iPhone 17 Pro

iPhone 17 Pro serisi cihazlar 12 GB RAM

Jeff Pu’nun analizine göre, iPhone 17 Pro serisi cihazlar 12 GB RAM ile donatılacak. Bu, iPhone 16 Pro modellerindeki 8 GB RAM’den önemli bir artış anlamına geliyor. Bu ek RAM, cihazın daha karmaşık yapay zeka işlemlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyacak. iPhone 16 serisinde tüm modellerde 8 GB RAM kullanılmasının nedeni, kısmen Apple Intelligence özelliklerine bağlıydı. Artan bellek kapasitesi, yeni modellerde daha akıcı performans ve daha güçlü AI işleme vaat ediyor.

Jeff Pu, iPhone 17 Pro Max modelinin Face ID sistemi için “metalens” teknolojisini benimseyerek daha küçük bir Dinamik Ada sunacağını öne sürüyor. Eğer bu gerçekleşirse, bu tasarım değişikliği, iPhone 14 Pro modellerinde tanıtılan Dinamik Ada’nın ilk boyut küçültmesi olacak. Daha kompakt bir Dinamik Ada, kullanıcıların daha geniş bir ekran deneyimi yaşamasını sağlayacak.

Apple’ın iPhone 17 serisi, özellikle kamera ve yapay zeka performansı açısından önemli iyileştirmeler sunmayı hedefliyor. 48 MP telefoto kamera, 24 MP selfie kamerası, artırılmış RAM ve daha küçük Dinamik Ada, Apple’ın rekabeti yeniden şekillendirme stratejisinin bir parçası. Bu gelişmelerle Apple, hem kamera performansı hem de AI destekli özellikleri ile piyasadaki liderliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Discord, şimdi de uygulama mağazalarından kaldırıldı