Galaxy A26’nın Exynos 1280 işlemcisiyle gelmesi bekleniyor

galaxy a26 2

Samsung, Galaxy A serisi için yeni nesil cihazların hazırlıklarını sürdürüyor. Galaxy A16’nın piyasaya sürülmesinin ardından şimdi de Galaxy A36 5G render’ları ve Galaxy A26’nın Geekbench’teki performans sonuçları ortaya çıktı.

SM-A266B model numarasıyla sahneye çıkan Galaxy A26, bu serinin 5G özellikli bir cihaz olacağını doğruluyor ve dikkat çeken detaylar, kaputun altındaki işlemciyle ilgili. Geekbench testine göre, Galaxy A26 Exynos 1280 işlemciyle donatılacak. Ancak bu kez, Samsung’un yonga seti üzerinde frekans hızını artırdığı görülüyor. Standart olarak 2,4 GHz hızında çalışan işlemcinin, Galaxy A26’da 2,6 GHz’e kadar ulaşacağı iddia ediliyor. Bu değişiklik, çipin geliştirilmiş bir üretim sürecinden geçtiğini veya Samsung’un daha iyi bir soğutma yönetimi sağladığını gösteriyor.

galaxy a26

Galaxy A26, kıyaslama verilerine göre 6 GB RAM ile donatılacak. Bu da 2024’te piyasaya sürülecek orta segment bir cihaz için gayet makul bir başlangıç noktası. İşletim sistemi tarafında ise cihazın, kutudan Android 15 ile çıkacağı düşünülüyor. Eğer Samsung, A16’ya benzer şekilde altı büyük Android güncellemesi sunarsa, A26’nın Android 21’e kadar desteklenmesi mümkün olacak.

Samsung’un A25 modelindeki U şeklindeki çentiği artık eski moda olarak değerlendiriliyor. A26’nın, A36 modelinden ilham alarak bir Infinity-O ekranla gelmesi, daha modern bir görünüm sunabilir. Bu, Samsung’un giriş seviyesi cihazları için tasarımda ileriye doğru bir adım olur.

Galaxy A25, 50 MP ana kamera ve 8 MP ultra geniş lensle geliyordu. Galaxy A26’nın da bu kamera sistemini koruması olası görünüyor. 5.000 mAh pil ve 25W hızlı şarj desteği de cihazda yerini alacak gibi duruyor. Bu bileşenler, kullanıcıların beklentilerini karşılamaya yetecek düzeyde.

galaxy a26 23

A26’nın çıkış tarihi henüz kesinleşmedi. Ancak A25’in halefi olarak gelecek bu modelin, 2024’ün ilk çeyreğinde, muhtemelen A36 ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Samsung’un giriş seviyesi ve orta sınıf segmentte rekabeti artırmak için yeni tasarım ve performans iyileştirmelerine odaklanması, A26’yı cazip bir seçenek haline getirebilir.

Samsung’un yeni A serisiyle ilgili daha fazla bilgi ortaya çıktıkça, cihazın fiyatlandırması ve global çıkış tarihleri hakkında da detaylar bekleniyor.

Discord, şimdi de uygulama mağazalarından kaldırıldı