Google Pixel 9a’dan Daha Fazla Detay Geldi

google pixel 9a

Geçtiğimiz gün Google Pixel 9a’nın görselleri sızdırılmıştı. Şimdi de telefon hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Lafı daha fazla uzatmayalım ve Google’ın yeni cihazına yakından bakalım…

Dikkat çekici haberlere imza atan Android Headlines’ın aktardıklarına göre Google Pixel 9a‘da beyaz, siyah, pembe ve mor renk seçenekleri olacak. Pembe ve morun farklı tona sahip olacağı söyleniyor. Böylece Pixel 8a’da yer alan yeşil ve mavi renkler de rafa kaldırılıyor. Telefon 154 mm uzunluğunda, 73 mm genişliğinde ve 8.5 mm kalınlığında olacak. Karşılaştırma yaparsak Pixel 9a, 8a’dan 1.9 mm daha uzun, 0.3 mm daha geniş ve 0.4 mm daha ince. Bu küçük farkların görünüşte ve kullanımda ne kadar etki olacağını ise Pixel 9a çıktığında göreceğiz.

Normalde Pixel 9a’nın mayıs ayında düzenlenecek olan Google I/O geliştirici konferansında tanıtılması bekleniyor. Ancak teknoloji devi yakın zamanda duyuru takvimini değiştirdi. Pixel 9 serisi normalden iki ay önce resmiyet kazandı. Android 16’nın bile artık daha erken geleceği söyleniyor. Bu durumu göz önüne alırsak Pixel 9a’nın da daha erken açıklanması ve piyasaya sürülmesi şaşırtıcı olmaz.

google pixel 9a

Google yeni donanımlar üzerinde geliştirmelere devam ederken, bir yandan da yapay zeka konusuna da odaklanmış halde. Mountain View merkezli şirket Gemini’yi güncel tutuyor. Raporlananlara göre şu anda gizli tutulan yeni bir yapay zeka modeli de var. Bu modeli 2025’in ortasından önce de göremeyeceğiz. Bununla birlikte The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Katlanabilir 3 ekranlı telefon! Huawei Mate XT Ultimate Design ön inceleme