Apple iPhone 15 serisinde stok sıkıntısı yaşamak istemiyor

Apple iPhone 15

Hali hazırda Apple’ın iPhone 15 serisinde büyük bir stok sıkıntısı yaşayabileceği iddia ediliyor. Bu durumun temel sebebi ise 2024’ün sonuna kadar çözülmesi beklenmeyen çip krizi. Peki Apple bu sorunu ciddi anlamda aşabilecek mi? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple iPhone 15 serisinde stok sıkıntısı yaşamak istemiyor. Malum, önümüzdeki yılın son çeyreğinde Apple yeni iPhone modellerini tanıtacak. Muhtemelen yeni tanıtılacak olan iPhone modelleri de iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Plus ve iPhone 15 Pro Max olacak.

Apple iPhone 15

Son dönemde teknoloji sektöründeki çip sıkıntısının Apple’ı da etkileyebileceği iddia ediliyor. Bilindiği üzere Apple genel olarak ürettiği iPhone modellerinde üst seviye çipler kullanıyor. Hal böyle olunca, Apple’ın mevcut çip krizinden etkilenme olasılığı da artıyor.

Zaten şimdiye kadar dile getirilen haberler de ağırlıklı olarak bu yöndeydi.

Apple iPhone 15

Apple iPhone 15 serisinde stok sıkıntısı yaşamak istemiyor

Geçtiğimiz gün sızdırılan bazı raporlara göre Apple iPhone 15’in stokları konusunda hayli rahat. Şimdiden herşey planlanmış durumda. Yani stok tarafında herhangi bir sıkıntı yaşanması beklenmiyor.

Apple’ın stok tarafında sıkıntı yaşaması için tedarik zincirinde sorunlar ortaya çıkması gerekiyor. Mevcut durumda da böyle bir şey söz konusu değil.

Apple iPhone 15

Zaten ülkemizde iPhone modellerinin fiyatından ötürü stok sıkıntısı söz konusu olmuyordu. Muhtemelen iPhone 15 modellerinde de stok sıkıntısı olmayacaktır. Bahse konu bu stok durumunun ABD ve benzeri ülkelerde geçerli olacağını öngörebiliriz. Keza ülkemizde iPhone fiyatları stok sıkıntısı çekmeyecek kadar yüksek.

Galaxy S23 Ultra sertifika alırken görüldü