Apple, 1 günde kaç iPhone X üretiyor?

iphone x 17

Apple’ın 3 Kasım’da Amerika ve 49 farklı ülkede daha satışa sunduğu iPhone X, ilk haftasında ciddi stok sıkıntıları yaşamıştı. İlk etapta iPhone X’i satın alanların 4-5 hafta kadar beklemeleri talep ediliyordu. Fakat şu aralar bu bekleme süresi 1-2 haftaya kadar düşmüş durumda. Tabi ki bu bekleme süresi ABD ve bazı ülkeler için geçerli.

Öte yandan, iPhone X geçtiğimiz günlerde 14 ülke ile birlikte Türkiye’de de satışa sunuldu. Şu anda ülkemizde herhangi bir stok sıkıntısı bulunmuyor. Zira telefonu sipariş verdiğiniz andan itibaren, kargo süresi 1 ile 3 gün arasında değişiyor. Peki nasıl oldu da 50 ülkede satışa sunulduğunda stok sıkıntısı mevcutken, ülke sayısı 64’e yükseldiğinde bekleme süresi üçte bir oranına düştü. Bu sorunun iki cevabı olabilir. Birincisi iPhone X’e olan talebin azalması, ikincisi ise Apple’ın üretim hızını arttırması.

Apple, iPhone X üretimini hızlandırdı

Ünlü Apple analisti Ming Chi Kuo’ya göre, cevap ikinci seçenek. Yani Apple üretim hızını önemli ölçüde arttırdı. Kuo’nun söylediğine göre, Apple ilk başlarda günde 150K iPhone X üretirken, şimdi ise 450K civarında bir üretim yapıyor. Yani Cupertino merkezli şirket, üretimini kabaca 3’e katlamış durumda.

Öte yandan, ünlü Apple analistine göre iPhone X’e olan talep hiç de azalmış değil. Zira Apple’ın hala günlük 2-3 milyon iPhone X sattığı iddia ediliyor.

Çerçevesiz A8 2018 geliyor