Apple iPhone 15 Pro Max’inin 1,80 uzunluğunda bir kopyası oluşturuldu

Apple iPhone 15 Pro Max'inin 1,80 uzunluğunda bir kopyası oluşturuldu

Neredeyse tamamı aynı form ve işlevlere sahip, normal boyutunun 100 katı büyüklüğünde bir Apple cihaz oluşturuldu. İşte tüm detaylar.

YouTuber Matthew Perkins (DIY Perks) ve Arun Maini (MrWhoseTheBoss), Apple iPhone 15 Pro Max’in çalışan bir kopyasını oluşturdular. Tamamlanan proje, 6,74 fit uzunluğunda ve 440 pound olarak ölçüldü ve çifte resmi bir Guinness Dünya Rekoru kazandırdı. Perkins, yapımına ekranla başladı; bu, LG Signature 88 inç OLED TV’nin duyarlı bir dokunmatik ekrana dönüştürülmesini gerektiren devasa bir girişimdi. Bir üretici ekran boyutunda bir dokunmatik folyo parçası üretmesi için görevlendirdi.

Apple iPhone 15 Pro Max'inin 1,80 uzunluğunda bir kopyası oluşturuldu

Bir sonraki zorluk, telefonun bileşenlerinin büyük boyutlu versiyonlarını bir çerçeveye sığdırmanın bir yolunu bulmaktı: hoparlörler, üç lensli kamera dizisi, ses seviyesi ve güç düğmeleri ve özel işlev düğmesi. Perkins, iPhone 15 Pro Max’in telefoto lensini taklit etmek için hem Canon EOS R5 hem de Sony RX10 Mark 4 kullanmayı tercih ettiğinden kameralar özellikle ucuz değildi. Çerçeve aynı zamanda benzer ölçekte büyütülmüş bir telefon standına kalıcı olarak monte edilecek şekilde tasarlandı, böylece kullanıcıya büyük bir fıtık yaratmadan döndürülebiliyordu.

Apple’ın iOS’u kapalı kaynak olduğundan, yeniden oluşturamadıkları tek ana bileşen işletim sistemiydi. Ancak Android kullanmanın iki önemli avantajı vardı: Bliss OS, temalı bir görünüm kullanarak iPhone ana ekranı hissini yeniden yarattı ve gerçek iPhone sahiplerinin neredeyse on yıldır yapamadığı bir şey olan Flappy Bird’ü yükleyebildiler.

BMW’nin İlk Seri Üretim Hidrojen Yakıt Hücreli Modeli 2028’de Yola Çıkacak