Apple, iPhone X’in ekran sorununu düzeltecek

iphone x 7

Bilindiği üzere Apple’ın yeni nesil iPhone modeli olarak lanse ettiği iPhone X, 3 Kasım’da satışa sunulmuştu. İlk etapta 50 ülkede satışa sunulan iPhone X, herhangi bir stok sorunu ile karşılaşmadan son kullanıcıya ulaştı. Kullanıcılar iPhone X’i denemeye başlayınca bazı sorunlar da gün yüzüne çıkmış oldu. Bu sorunlardan bir tanesi de iPhone X’in ani hava değişimlerinde dokunmatik ekran özelliğini yitirmesi.

Apple, iPhone X’in ekran sorunu için söz verdi

Amerika’da telefonu satın alan kullanıcılardan bazıları, telefonun ani sıcaklık değişimlerinden sonra dokunmatik ekran özelliğini kısa bir süreliğine yitirdiğini raporladı. Bu hatayı alanların sayısının hızla artması üzerine, Apple cephesi de sessizliğini bozdu.

Apple’dan yapılan açıklamada bu durumun tamamen yazılım odaklı olduğu ve basit bir güncelleme ile durumun üstesinden gelinebileceği belirtildi.

Ekran sorunu nasıl ortaya çıkıyor?

Peki iPhone X’in bu ekran sorunu nasıl ortaya çıkıyor. Diyelim ki 25-30 derece sıcaklığa sahip bir ortamdan (ev, cafe, ofis vs.) dışarıya çıktınız. O anda dışarıdaki sıcaklık da 0-5 derece seviyelerinde. İşte  bu ani ısı değişiminde iPhone X’in ekranı kısa bir süreliğine de olsa dokunmatik özelliğini yitiriyor. Sonrasında telefonun tüm fonksiyonları normal stabil bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Bu durum pek de önemli bir sorun gibi gözükmese de bazı kullanıcıların hayli canını sıkmış durumda. Bakalım Apple bu durumu söz verdiği gibi düzeltmeyi başarabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Exynos 9810 duyuruldu