Apple iPhone 12 satışlarında patlama bekliyor

iPhone 12 ile iPhone 12 mini özellik karşılaştırması

Apple kısa süre önce tanıttığı iPhone 12 modellerinin yok satmasını bekliyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

Teknoloji gündemini az çok takip edenlerin de hatırlayacağı üzere Apple geçtiğimiz günlerde yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. Yeni iPhone modellerde dikkat çeken iki unsur bulunuyordu. Birincisi iPhone 12 modellerinin tümünde 5G desteği bulunmasıydı. Malum Apple şimdiye kadar ürettiği iPhone modellerinde LTE desteğine yer vermişti.

Dolayısıyla iPhone 12 modelleri 5G desteğine sahip ilk Apple cihazları oldu. Yeni iPhone modellerinin tanıtımında dikkat çeken diğer unsur ise kutudan şarj cihazının çıkmaması oldu.

Eğer yeni bir iPhone 12 alırsanız, kutu içeriğinde şarj adaptörü gelmeyecek. Dolayısıyla bu adaptörü kendiniz temin etmeniz gerekecek.

apple iphone 12

Apple iPhone 12 satışlarından hayli umutlu

Gelelim iPhone 12 fiyatlarına. Apple yeni iPhone serisi ile birlikte 5G desteğini kullanıma sunmuş olsa da fiyat tarafında herhangi bir artışa gitmedi. iPhone 12 Pro, 3 yıl önce satışa çıkan iPhone X ile aynı fiyat etiketine sahip. Yani 999 dolar.

Bu aslında tüm Apple kullanıcıları için sürpriz oldu. Malum pek çok üretici 5G desteği ile gelen modeller için farklı bir fiyat tarifesi uyguluyor. Dolayısıyla Apple‘ın da benzer bir taktiğe başvurabileceği düşünülüyordu.

Fakat Cupertino merkezli şirket fiyatları sabit tuttu. Hal böyle olunca yeni iPhone modellerine de olan ilgi de beklenenin üzerinde gerçekleşti.

Pek çok ülkede ön siparişe sunulan telefonun stokları ilk andan itibaren tükendi. Bu durum Apple’ın iPhone 12 modellerinden olan beklentisini de arttırdı.

Huawei Mate 40 kapak tasarımı kesinleşti