Amazon çalışanları ile çatışmaya başladı! Çözüm bulunabilecek mi?

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Amazon, bugünlerde çalışanlarıyla yaşadığı sıkıntılarla adından bahsettiriyor.

Amazon çalışanları ile çatışmaya başladı! Çözüm bulunabilecek mi? Amazon’un çalışanlarını tekrar ofise dönmeye zorlama kararı, çalışanlardan beklenen türden bir tepki getirdi: Öfke. Bir üst düzey yöneticinin “herkesin faydasına olacak bu yeni hibrit çalışma modeline karşı cephe almayalım.” önerisine rağmen binlerce personel bir Slack kanalına katıldı ve uzaktan çalışmanın devam edebilmesi için bir dilekçe hazırlanıldı.

Amazon çalışanlarından ofise dönmelerini istiyor. Bunun için de tarih olarak Mayıs ayını işaret ediyor. İşte detaylar.

Amazon CEO’su Andy Jassy, pandemi sırasında birçok ekip evden veya karma modellerde çalıştığından, cuma günü bir mesaj yayınladı. Amazon, ofiste birlikte çalışan çalışanların kültürü öğrenmenin, modellemenin, pratik yapmanın ve güçlendirmenin daha kolay olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, geleneksel çalışma uygulamalarının işbirliği yapmayı ve icat etmeyi kolaylaştırdığını, meslektaşlarından öğrenmenin yüz yüze daha iyi yapılabileceğini söylüyor.

Amazon veri merkezi

Amazon çalışanları ile çatışmaya başladı! Çözüm bulunabilecek mi?

“Yüz yüze birisiyle konuşurken, göz teması kurup, tartıştığınız şeye tamamen daldıklarını görmek insanları birbirine bağlar,” diye yazan Jassy’ye göre, Amazon çalışanları Mayıs ayından itibaren haftada en az üç gün ofise gelmek zorunda.

Insider, duyurudan saatler sonra “Uzaktan Savunma” adlı bir Slack kanalına 5.000 Amazon çalışanının katıldığını bildirdi. Kanal, “uzaktan çalışmanın faydalarıyla ilgili veri, anekdotlar, makaleler” arıyor ve şu anda 14.000’den fazla üyeye sahip.

Amazon şirketinin bir süredir çalışanları ile problemleri var diyebilirz. İşçiler şimdi greve başladı. İşte tüm detaylar.

Slack kanalındaki bir anket, katılımcıların %80’inin ofise geri dönmek yerine başka bir iş arayacaklarını söyledi. Jassy’nin duyurusunun beklenmedikliği ve belirsizliği, uzun vadede evden çalışmaya devam etmeyi bekleyen çalışanlar için de tartışma konuları arasında ilk sırada bulunuyor.

Xiaomi akıllı ev ürünlerini hızla yaygınlaştırıyor